• Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
femmes.sk
Menu
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
Home  /  Nezaradené  /  Piškótová roláda – pečieme zo zásob
Nezaradené

Piškótová roláda – pečieme zo zásob

piškotova rolada

Ak ste ešte neskúšali piškótové cesto ako roládu, neviete o čo prichádzate :). Je lahodné, jemné, jedným slovom fantastické. A znovu je to taký recept, ktorý načrie len tým vašim zásobám, ktoré máte určite doma. Vajíčka sú taký základ, múka cukor tiež. Určite odporúčam použiť domáci džem ak máte, dodá roláde vláčnosť. Tvaroh sa nebojte použiť aj hrudkovitý, na chuti to nič nezmení, len ho poriadne vyšľahajte.
Budeme potrebovať

  • 5 vajíčok
  • 150 g kryštálového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 15 – 20 ml oleja
  • 1 džem
  • 250 g tvarohu
  • vanilínový cukor, hrozienka

Oddelíme žĺtka od bielok. Začneme si šľahať bielka. Po 3 minútach šľahania začneme pridávať cukor – ale postupne po lyžiciach. Jedna, nech sa poriadne zašľahá, druhá, až do pevného snehu, ktorý má krásne špičky. Znížime rýchlo v mixéri na minimum a začneme prihadzovať žĺtky. Znovu po jednom – zašľahá sa a až potom pridáme ďalšie. Po žĺtkoch nasleduje múka, ktorú pridáme po lyžiciach a na záver olej. Cesto je jemné a nadýchané.

Plech si vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne nalejeme – toto je dôležitá časť, aby sme mali roládu rovnú. Pečieme asi 30 minút na 150 stupňoch.

Korpus vytiahneme, necháme 2 minúty odležať, stiahneme z neho papier na pečenie – korpus podložíme jedným papierom a prikryjeme ho druhým a zrolujeme ešte teplé tak, ako bude roláda vyzerať.

Po 15 minútach vystrieme naspäť, spodný papier necháme, vrchný dáme bokom. Roládu potrieme džemom, pekne nahrubo a na vrch dáme tvaroh vymiešaný s cukrom a hrozienkami. Zarolujeme tak, ako sme to skúšali s cestom a necháme v chladničke aspoň 4 hodiny.

Krájame a pochutíme si – cesto je lahodné a vláčne a všetky chute sa nám krásne prepojili.

Fotopostup:

výsledné cestíčko na roládu
teplé zarolované cesto necháme odpočinúť
cesto natrieme džemom (nešetríme)
natrieme aj tvaroh s hrozienkami
zarolujeme (môžete rolovať na úzko alebo aj na široko)
a krájame
Tags: chutne dobroty mňam pečieme zo zásob piškótové cesto sladké potešenie sladko sladkosti
Posted on 8. apríla 2020
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
bábovka
Predchádzajúci článokBábovka – pečieme zo zásob
bounty torta fit
Ďalší článokZdravá “bounty” torta

Súvisiace príspevky

  • Praktické rady ako schudnúť po vianociach

    2. januára 2023
    Celý článok
  • svieži jahodový koláč

    Svieži jahodový koláč

    9. júla 2020
    Celý článok
  • Závažným problémom v partnerskom vzťahu môže byť aj erekcia

    28. januára 2019
    Celý článok

Populárne články

  • jablkový koláč s orechovou penou Jablkový koláč s orechovou penou
  • machová torta Machová torta
  • K Vianociam fotokalendár od Happy Foto
  • čokoládové rezy Čokoládové rezy
  • jahodový cheescake Ľahký letný cheescake s jahodami

Sledujte nás

Reklama




Vyhľadávanie

Kategórie

  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Nezaradené
  • Novinky
  • Recepty
  • Sponzorované
  • Zdravie
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
© Copyright 2016 femmes.sk
Nahor
Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s používaním súborov cookie .