• Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
femmes.sk
Menu
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
Home  /  Recepty • Zdravie  /  Zemiaková kaša s kokosovým mliekom
Recepty, Zdravie

Zemiaková kaša s kokosovým mliekom

Kokosové mlieko – mlieko, ktoré vlastne mliekom nie je. Neobsahuje laktózu, sóju, lepok, cholesterol, „zlé“ tuky a je vhodný pre vegánov. Táto nie moc bežná delikatesa je vynikajúcim zdrojom vitamínu B12, a ďalších zásadných živín, ako napríklad vápnika, vitamínu A, vitamínu D, a horčíka. Navyše, je bohatým zdrojom zdravých mastných kyselín.

Receptom z kokosového mlieka by sa nemali tešiť, len čitatelia s intoleranciou na laktózu, či alergiou na sóju. Pre vynikajúcu chuť a prospešné vlastnosti by im mal dať šancu naozaj každý, kto má rád mlieko a hľadá chutnú a zdravú alternatívu.

Tuky? Áno, ale bez starostí!

Kokos je vo všeobecnosti, (nanešťastie), spájaný s vysokým obsahom tuku, a preto sa mu ľudia zvyknú vyhýbať. Avšak tuky, ktoré sú obsiahnuté v kokosovom orechu patria medzi mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom. Tieto mastné kyseliny sú diametrálne odlišné od tých s dlhým reťazcom, ktoré sú neslávne spájané so srdcovými ochoreniami.

Mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom sú známe pre svoje protivírusové a protizápalové účinky, a tiež ako silné posilňovače imunity. Najoceniteľnejšie účinky sa však skrývajú v ich priaznivom vplyve na znižovanie cholesterolu, preto nám pri chudnutí môžu skôr pomôcť, ako uškodiť.

K všetkým týmto benefitom sa navyše pripája neskutočne lahodná chuť!

Koksové mlieko pomáha absorbovať vitamíny rozpustné v tukoch, hlavne tie, ktoré sú obsiahnuté v mrkve alebo sladkých zemiakoch. Na inšpiráciu Vám prinášame chutný a veľmi zdravý recept.

Zemiaková kaša s kokosovým mliekom

Budeme potrebovať:

2 stredné sladké zemiaky
3-6 čajových lyžičiek kokosového mlieka

1/2 čajovej lyžičky škorice
soľ podľa chuti

Očistíme, uvaríme a nakrájame zemiaky. Ak chcete, môžete predtým zemiaky ošúpať, ale pamätajte, že šupka obsahuje najviac vitamínov a živín. Keď budú zemiaky pekne mäkké, (cca 25 minút), popučíme ich vidličkou vo väčšej mise a postupne pridávame ostatné ingrediencie.

Dobrú chuť!

Posted on 28. marca 2017
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Predchádzajúci článokCítite sa neustále unavená? Poradíme vám, ako si opäť dobiť energiu
Ďalší článokNaučte sa milovať svoje telo

Súvisiace príspevky

  • Voda nad zlato?

    17. augusta 2022
    Celý článok
  • Ako sa vysporiadať s menopauzou?

    22. decembra 2021
    Celý článok
  • machová torta

    Machová torta

    18. septembra 2020
    Celý článok

Leave a Reply Zrušiť odpoveď

Populárne články

  • machová torta Machová torta
  • jablkový koláč s orechovou penou Jablkový koláč s orechovou penou
  • K Vianociam fotokalendár od Happy Foto
  • čokoládové rezy Čokoládové rezy
  • Jahodové košíčky Jahodové košíčky s mascarpone

Sledujte nás

Reklama




Vyhľadávanie

Kategórie

  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Nezaradené
  • Novinky
  • Recepty
  • Sponzorované
  • Zdravie
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
© Copyright 2016 femmes.sk
Nahor
Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s používaním súborov cookie .