Mak je zdravý a plný vlákniny. Má nezameniteľnú chuť a vždy ak mám makový koláč, spomeniem si na detstvo. Na ten pravý makovec s džemom. Pôvodný recept je ale totálne kalorický, tak som skúsila fit verziu, ktorá je svieža a nebude vám po nej tak presladeno. A kedže mám teraz času na vypekanie viac ako dosť, popremýšľala som si, že by som mohla spraviť aj nejaký malý experiment. Bábovku s plnkou naspodu. Všetko potrebné máte určite doma, tak šup do kuchyne
- 200 g ovsené vločky
- 15 g chia semiačok
- 5 g slnečnicových (alebo doplňte chia)
- 70 g mletého maku
- 125 g tvaroh (nízkotučný)
- 1 hruška (cca 100g)
- voda alebo mlieko na zriedenie cesta
- 30 g medu
- 1 vanička tvarohu, 60 ml mlieka + 100- 200g mrazené ovocie navrch (ak chcete)