• Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
femmes.sk
Menu
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
Home  /  Recepty  /  Pravé talianske tiramisu
Recepty

Pravé talianske tiramisu

tiramisu

Prečo voláme toto tiramisu pravé? Lebo v originálnom recepte z Talianska sú vajíčka. Surové. Určite sa toho nezľaknite, veď viete ako chutia žĺtky s cukrom alebo sladučké bielky? Výborne však? Ak ste bežne robili tiramisu len z mascarpone a kyslej smotany, či šľahačky, teraz sa naozaj chuťovými bunkami prenesiete do Talianska :), ideálne do Ríma na námestie, kde by so skvelou kávičkou chutilo tááák dobre….
Budeme potrebovať

  • 5 vajec (zvlášť bielky, zvlášť žĺtky)
  • 500 g mascarpone
  • 200 g dlhých piškót
  • 100 ml silnej kávy
  • 170 g práškového cukru
  • amareto, rum (voliteľné)
  • kakaoo na posypanie

Uvarte si silnú kávu – silnejšiu ako bežne pijete a ak máte, hoďte do nej tak pol deci nejakého amareta, či rumu. Dajte vychladnúť.
Ako prvé si vyšľaháme bielky s 30 g práškového cukru. Šľaháme ich nie úplne ako na Pavlovku, ale len do snehu, ktorý je mäkký, nie tuhý. Dáme bokom (ideálne chladnička) a žĺtky vymiešame robotom so zvyšným cukrom na najvyšších otáčkach do bledej peny.
Znížime otáčky na robote na minimum a pridávame po lyžiciach- mascarpone a sneh. Striedame to a počkáme vždy na pekné zašľahanie.
Vezmite si formu, kam chcete dať tiramisu a poukladajte na dno piškóty. Nebudeme ich do kávy máčať, lebo by nám navlhli až príliš, vezmite si štetec na potieranie cesta a piškóty natrite vychladnutou kávou. Na cesto nanesieme stierkou polovicu našej mascarpone – vajíčkovej zmesi a poukladáme zase piškóty a potrieme kávou. Pridáme druhú polovicu zmesi a vrch posypeme kakaom. Necháme v chladničke aspoň 24 hodín – ideálne dva dni – a verte mi, čakanie sa vyplatí, tá chuť bude báječná. Dobrú chuť a “la dolce vita”!
A ešte fotopostup

Tags: chutne dezerty mňam sladko tiramisu
Posted on 30. mája 2020
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
linecky_jablcnik
Predchádzajúci článokTradičný linecký jablčník
kavove zrno
Ďalší článokKávové zrnká v čokoláde

Súvisiace príspevky

  • machová torta

    Machová torta

    18. septembra 2020
    Celý článok
  • kokosovy kolac s mandarinkami

    Kokosový koláč s mandarinkami

    14. septembra 2020
    Celý článok
  • bezlepkový fit makovec

    Bezlepkový fit makovec

    8. septembra 2020
    Celý článok

Populárne články

  • linecky_jablcnik Tradičný linecký jablčník
  • Veganský koláč ž červenej repy Lahodný koláč z červenej repy
  • Erotická zoznamka pre tých, ktorí sa nechcú viazať
  • Ako uschovať doklady a peniaze na cestách
  • salkovy kolac Koláč so salkom – pečieme zo zásob

Sledujte nás

Reklama




Vyhľadávanie

Kategórie

  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Nezaradené
  • Novinky
  • Recepty
  • Sponzorované
  • Zdravie
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
© Copyright 2016 femmes.sk
Nahor
Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s používaním súborov cookie .