• Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
femmes.sk
Menu
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
Home  /  Recepty  /  Zdravý jablčník s tvarohom
Recepty

Zdravý jablčník s tvarohom

jablkový koláč s tvarohom

Ako nám začala jeseň, všade okolo nás je veľa jabĺk. V obchodoch, na návšteve, v taške od známych. Jablká sú známe tým, že “čistia zúbky”, posilňujú imunitný systém a pomáhajú pri prechladnutí či horučke (to sa v týchto chladných dňoch veru hodí!).  Vedeli ste o tom, že na svete existuje viac ako 7 tisíc odrôd jabĺčok?

A vy? Máte radi jablká? Ja si rada v práci vezmem jablko-dve, nakrájam do misky a ujedám počas celého dňa. S jablkami rýchlejšie schudnete a budete mať lepšiu imunitu. Ale najviac mi jalbká chutia v koláčikoch. Tento je zdravý a vďaka ovseným vločkám aj super sýty. Tak a ako som ho piekla?

Budeme potrebovať:

 

suroviny na jablčník

cesto:

  • 200 g ovsených vločiek
  • 2 vajíčka
  • 3 jablká
  • 2 biele jogurty (130ml)
  • 100 g hrozienok
  •  10 g chia semiačok
  •  10 g kokosu
  • med na ochutenie
  • prášok do pečiva
  • hrsť hrozienok
  •  malá lyžička masla
  •  10 g hnedého cukru

náplň:

  • 2 tvarohy (nízkotučný 0,5%)

 

Chia semiačka a hrozienka zalejeme horúcou vodou a necháme trošku nabobtnať (asi 5 minút). Suroviny na cesto si vymiešame vo veľkej miske. 2 jablká nastrúhame najemno na strúhadle a primiešame do cesta. Ochutíme medom podľa chuti (ja som dala 2 polievkové lyžice, lebo jablká boli sladučké). Cesto vylejeme do vymastnenej formy, ktorú sme vysypali kokosom. Posledné jabĺčko si nakrájame a opečieme na lyžičke masla s cukrom a navrstvíme na koláč. Necháme ešte pár minút odležať a šup s koláčom do vyhriatej rúry. Pečieme cca hodinku na 180 stupňoch.

postup prípravy

Keď je koláč upečený do zlata, necháme vychladnúť a opatrne ho prerežeme, natrieme tvarohom, ktorý sme vymiešali s medom (na dva tvarohy som dala 3 lyžice medu, ale ochutnávajte, aby ste dosiahli tú chuť, ktorú mate radi.). Ideálne je koláčik nechať odpočinúť v chladničke aspoň do druhého dňa. Je vynikajúci na raňajky, desiatu, alebo kedykoľvek máte chuť na sladké. Koláč má nízky obsah tuku a verte mi, jeden kúsok na raňajky, alebo uspokojenie sladkých chutí naozaj postačí. Ja som ho napiekla do práce a zmizol behom chvíľky. Odporúča 9 z 9 programátorov 🙂

postup pri peceni

Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.

jablčník s tvarohom

Z celého množstva som nakrájala 13 kúskov- možno vám vyjde aj 15 :), záleží ako budete krájať.

1ks / 166 kalórií

bielkoviny: 9,5 g

sacharidy 21 g

tuky: 4 g

vláknina: 2,5 g

Dobrú chuť 🙂 !

jablčník s tvarohom

 

 

 

 

 

Tags: fit fitnes healty jablká koláč pečenie slané dobroty snack tvaroh zdravá strava zdravo
Posted on 9. októbra 2017
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Predchádzajúci článokZatočte s čiernymi bodkami raz a navždy
veganské bábovky
Ďalší článokLahodné bábovky

Súvisiace príspevky

  • machová torta

    Machová torta

    18. septembra 2020
    Celý článok
  • kokosovy kolac s mandarinkami

    Kokosový koláč s mandarinkami

    14. septembra 2020
    Celý článok
  • bezlepkový fit makovec

    Bezlepkový fit makovec

    8. septembra 2020
    Celý článok

Leave a Reply Zrušiť odpoveď

Populárne články

  • Ako uschovať doklady a peniaze na cestách
  • rolka ala sushi Jarné závitky
  • salkovy kolac Koláč so salkom – pečieme zo zásob
  • linecky_jablcnik Tradičný linecký jablčník
  • Veganský koláč ž červenej repy Lahodný koláč z červenej repy

Sledujte nás

Reklama




Vyhľadávanie

Kategórie

  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Nezaradené
  • Novinky
  • Recepty
  • Sponzorované
  • Zdravie
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
© Copyright 2016 femmes.sk
Nahor
Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s používaním súborov cookie .