Vždy mi chutili šišky aj donuty. Sú sladučké a cesto je vždy také vláčne. Nebíčko v ústach. Ako je vonku zimšie, viac mi chutia sladkosti. Šálka čaju alebo dobrej kávy a k tomu niečo sladké na zahryznutie? Naše bábovečky sú malé, také jednohubky, takže sa nemusíte báť, že by ste si pokazili figúru. A sú tiež bez vajec a mlieka , takže ak máte intolerancie, smelo do pečenia a ochutnávania!
Keď som sa stravovala ako vegansky, bola som prekvapená, že koláče sa dajú vymiešať a upiecť aj bez vajec a sú stále dobré. Keď som tieto bábovky robila prvý raz, nemohla som tomu uveriť, aké sú dobré. Hoci, nie sú práve najzdravšie, ale tá chuť vás dostane už po jednom súste.
Budeme potrebovať
- 200 g hladkej múky
- 100 g trstinového cukru
- 100 ml rastlinného mlieka
- 50 ml oleja
- prášok do pečiva (polovica balíčka)
- 1 lyžica octu (jablčný alebo vínny).
Pomiešame suché suroviny, pridáme mokré a poriadne vyšľaháme. Podľa chuti si môžete pridať škoricu alebo vanilkový cukor. Plech si vymastíme olejom a vyskúšame si upiecť jednu bábovku na 160 stupňoch. Pečieme 10-15 minút a keď sa nám pekne odlepí, môžeme naplniť cestom celý plech.
Po upečení necháme poriadne vychladnúť a môžeme ozdobiť džemom alebo čokoládou, podľa toho čo máte radi. Ja som ich upiekla do práce a stačila hodinka a pol a neostala ani jedna.
Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.
Z celého množstva mi vyšlo 14 kúskov
1ks / 113 kalórií
bielkoviny: 1,7 g
sacharidy 17,7 g
tuky: 4 g
vláknina: 0,5 g
Leave a Reply