Keď neviem, čo variť, upečiem placky. Rýchle, jednoduché a vďačné. A o tom, že sú aj chutné, písať nemusím :-). Nerobím také klasické smažené (lebo olej), ale aj preto, že na papieri na pečenie to ide samo. Nemám žiadnu náročnú prácu iba naložím na plech a čakám. Hotovo. Najčastejšie robím cuketové, lebo cuketa… to je moja láska, v pohode si ju dám aj surovú. Mňam.
Prečo by sme mali jesť cuketu?
Cuketa je jednoznačne jedna z najzdravších druhov zeleniny a detoxikuje- vyčistí telo od toxínov. Neváhájte a kus si v pohode zamiešajte aj do ranného smoothie. Obsahuje veľa vody, preto je vždy vhodná aj do diéty. Zlepšuje pohyblivosť čriev, má antibakteriálne účinky. Ak ste to nevedeli, cuketa aj upokojuje a napomáha proti stresu.
Má tiež málo sacharidov, čiže takýchto placičiek si pokojne djate viac ako zemiakových. Nepridávam do nich žiaden olej a sú light. A tuky? Len tie dobré- semiačka!
Budeme potrebovať
- 190 g cukety
- 100 g ovsených vločiek
- 1 vajce
- 20 g ľanových semiačok
- 20 g sezamových semiačok
- 20 g tekvicových semiačok
- cibuľka, cesnak
- soľ, korenie, rasca (podľa chuti)
Postup
Nastrúhame cuketu (ja som nastrúhala polovicu nahrubo, polovicu najemno). Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a necháme napučať. Cibuľu aj cesnak nadrobno nasekáme a pomiešame s ostatnými surovinami.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a plech na pečenie vystelieme papierom. Lyžicou naberáme cesto a robíme malé kôpky- placičky.
Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.
Z cesta nám vyjde cca 9 placičiek.
Leave a Reply