Každý poriadne cheescake má obvykle vysoké sacharidy a aj tuky. Nečudo, maslové sušienky a maslo ako základ tvoria poriadnu “šupu” pre naše telo. No kedže je už pravý čas, začať makať na forme, spravila som pre vás cheescake, ktorý sa verím, vojde s makronutrientami do jedálnička každému. Postup je naozaj jednoduchý- pomiešame a pečieme. Nepoužila som ani múku, takže je bezlepkový – o niečo ľahšia sladkosť. A hlavne, bez výčitiek 🙂
Budeme potrebovať
- 750 g tvarohu (ideálne nízkotučný- kvôli konzistencii)
- 45 ml mlieka
- 40 g kakaa
- 3 vajcia
- med, stévia (alebo iné sladidlo)
- 120 ml kokosové mlieko (tuhá časť)
- 100 g čokoláda podľa chuti a zásob
Postup
Vajcia si vymiešame s tvarohom do hladkej hmoty. Pridáme kakao a mlieko a ochutnáme- a podľa chuti dosladíme. Vylejeme na plech a šup s ním do rúry na 50 minút. Cheesckae po upečení necháme vychladnúť. Kokosové mlieko z konzervy- jeho tuhú časť vložíme do kastróla a zahrejeme spolu s čokoládou, aby sa rozpustila. Polejeme vychladnutý cheescake a necháme poriadne stuhnúť. Mňam!Z tohoto množstva som nakrájala 8 kúskov, ale môžete aj viac.
207 kalorií / 1 kus
bielkoviny: 15 g
sacharidy 16 g
tuky: 8,5 g
vláknina: 1,5 g