Máme tu víkend a s ním čas na niečo sladučké. Každý z nás si rád cez voľno dopraje niečo lepšie a sladšie, preto sme tu s týmto receptom, ktorý určite uspokojí všetky vaše chute na dobroty. Lahodná chuť bielej a tmavej čokolády v kombinácii s jahodami… No, bez dlhých rečí poďme piecť!
Budeme potrebovať
- 130 g hladkej múky
- 65 g masla
- 65 g práškový cukor
- 1 vajce
Do robota som si dala múku, mäkké maslo a práškový cukor. Nastavila som vyššie otáčky, aby sa z cesta stala pekná mrvenička. Pridala som vajce a nechala cesto poriadne premiešať. Vyškrabeme ho z nádoby a zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň dve hodiny (ideálne cez noc).
Cesto dáme na pracovnú dosku, pomúčime a preložíme do formy (vymazaná maslom, vysypaná múkou). Pečieme v poriadne vyhriatej rúre aspoň 15-20 minút, kým okraje nezozlatnú. Dáme vychladiť a medzitým si pripravíme čokoládovú vrstvu.
Budeme potrebovať
tmavá vrstva
- 200 g čokolády (tmavá)
- 200 ml šľahačková smotana 33%
biela vrstva
- 200 g čokolády (biela)
- 200ml šľahačková smotana 33%
V oboch vrstvách platí tento postup: smotanu dostaneme tesne pod pod varu (ako keď sme robili panna cottu). Pridáme nalámanú čokoládu a prípadne lyžičku masla.
Na studený korpus nalejeme čokoládovú vrstvu tmavú a necháme poriadne zatuhmúť (3-4 hodiny). A potom postup zopakujeme- na tmavú vrstvu pridáme bielu. Zdobíme podľa chuti, ja som zvolila jahody- sú svieže a chutné.
Dobrú chuť, mňam 🙂