Brokolica, superpotravina. Plná vlákniny a výživných hodnôt. Verím, že každý z vás brokolicu často a rád jedáva. Nielen preto, že sú v nej bielkoviny, vláknina a draslík a vitamín C a A. Brokolica je vhodná aj pre cukrovkárov, lebo neovplyvňuje hladinu krvi. My si dnes z nej pripravíme placky, ktoré sú sýte a môžete si ich dať na obed, na večeru alebo len tak pre chuť. 🙂
Budeme potrebovať:
200 g brokolica
90 g tofu
2 zemiaky
3 vajcia
10 g strúhaného parmezánu
korenie, soľ
Uvaríme si brokolicu a necháme vychladnúť. Medzitým si nastrúhame tofu a zemiaky úplne najemno. Pridáme vajcia, osolíme a okoreníme. Vychladnutú brokolicu nakrájame nadrobno (rozmixujeme). Ja napríklad používam len vrchné ružičky, zvyšok si rada zjem počas pečenia :-).
Všetko spolu zmiešame a placky môžeme vysmažiť na panvici alebo zvoliť jednoduchšiu a diétnejšiu verziu- plech a papier na pečenie. Pečieme z oboch strán na 180 stupňov asi 20 minút. Ak máte chuť, tesne pred dopečením môžete na placky dať plátok syra- použila som Leerdamer Lightlife. Placky sú super ako príloha k mäsu alebo aj ako samotné hlavné jedlo. Sú prirodzene bezlepkové , keďže sme nepoužili ani múku, ani ovsené vločky.