Vždy som chcela upiecť dokonalú bublaninu, ktorá bude chutiť všetkým. Ale často to dopadlo, že bola suchá, príliš sladká a tak… Nevzdala som to, odkonzultovala som si recept s babičkou, upiekla 5 ďalších na skúšku a myslím, že môžem vyhlásiť, že táto bublanina je dokonalá. Vláčna, tak akurát sladká a vďaka čokoláda aj fakt výnimočná.
Budeme potrebovať
- 300 ml mlieka
- 3 vajca
- 75 ml oleja
- 250 g cukru (kryštálový)
- 350 g múky (hladká)
- 1 prášok do pečiva
- maliny
- 1 čokoláda
Vajcia si vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny (trvá to na najvyšších otáčkach asi 5 minút). Postupne po lyžiciach pridáme olej, mlieko, preosiatu múku s práškom do pečiva. Znížime otáčky, pridáme na kocky nakrájanú čokoládu. Premiešame, aby sa čokoláda dostala úplne všade do cesta.
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Bublaninové cesto už má po poriadnom premiešaní aj bublinky 🙂 . Nalejeme posypeme malinami a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30-35 minút. Po vychladnutí nezabudnite na práškový cukor, ktorým posypte bublaninu a nechajte v otvorenej rúre ešte 5 minút.
Fotopostup 🙂