Ostali mi v chladničke dve suroviny: tekvica a cestoviny. Najprv sa mi zdalo čudné miešať ich spolu, ale nakoniec som sa rozhodla, že to vyskúšam. A výsledkom sú skvelé cestoviny. Tekvica je na varenie, či pečenie veľmi vďačná, rýchlo ju pripravíme a obsahuje veľa vitamínov. Jediná nevýhoda je jej čistenie, ale…komu nevadí, šúpať ju nemusí, stačí poriadne umyť.
Ak nemáte tekvicu Hokaido, dajte cuketu, prípadne batáty.
Budeme potrebovať
- 100 g slanina (alebo šunka) nakrájaná na kocky
- 100 g tekvice (tiež na kocky)
- 1 cibuľa
- smotana na varenie
- korenie, bylinky podľa chuti
- olej
- cestoviny
Postup
Osmažíme na lyžičke oleja cibuľu. Keď začne byť sklovitá a pekne voňavá, pridáme slaninu. Je dobré mať všetko nakrájané na kocky, aby sa suroviny poriadne prepiekli. Do zmesi zamiešame tekvicu a podusíme. Zalejeme smotanou na varenie, ktorú môžeme ochutiť bylinkami, soľou a korením (ja som dala aj lyžicu Tamari omáčky), podľa chuti. Prevaríme, aby nám omáčka trošku zhustla.
Cestoviny si pripravíme podľa návodu, scedíme a pridáme do omáčky. Premiešame, ochutnáme a prípadne ešte dochutíme.Kto má chuť posype syrom alebo korením.
Dobrú chuť!