Často mám chuť na niečo slané. Niečo dobré a chrumkavé, napríklad čipsy. Nechcem si však v lete kaziť postavu do plaviek, preto(aspoň sa snažím), volím zdravé varianty. Kupovaných krekrov som už vyskúšala dosť na to, aby som si povedala, že to zvládnem aj ja. A so mnou aj vy. Moje pečenie je rýchle, zdravé a hlavne je to len miešanie alebo mixovanie.
Dnes som v chladničke nemala nič. Ale keď hovorím nič, tak naozaj. A mala som chuť na niečo naozaj dobré. Popoludní mi už sladké nechutí a keď hľadám niečo na zobkanie, malo by to byť slané. Dala som si na stôl pár surovín, zmiešala a do 30 minút som mala teplé, chrumkavé krekry. Sú ľahučké, a aj keby ste ich zjedli viac, nebude vám vôbec ťažko (a navyše, sú veganské). Majú vysoký obsah bielkovín aj vďaka tofu, ktoré krekrom dodá ľahkosť a vláčnosť.
Budeme potrebovať:
- 1 balenie údeleného tofu (180g)
- semiačka (podľa chuti)- ja som použila 20 g sezamové,20 g ľanové, 20 g tekvicové a 20 g chia
- 1,5 dcl olivového oleja
- 1 cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica dijónskej horčice
- 1 šálka vody
- múka na zahustenie
Semiačka si popučíme, alebo rozmixujeme. Nemusia byť úplne nadrobno, ale mali by mať trúsivú konzistenciu. Ďalej si pokrájame cibuľu a cesnak (pomixujeme- väčšinu vecí iba mixujem v maličkom mixéri z Lidla). Tofu vymixujeme s malou šálkou vody na kašu a zmiešame s ostatnými surovinami. Prilejeme olej a ahustíme troškou múky na lepivú, ale roztierateľnú konzistenciu. Natiahneme na plech na papier na pečenie. Posypeme korením, soľou podľa chuti a na cesto nasypeme ešte semiačka.
Pečieme 20 minút v rozpálenej rúre na 200 stupňov. Môžete cestíčko nakrájať predtým, aby ste už iba odlamovali, ale aj po upečení. Ku krekom sa hodí všetko, pohár vína, alebo aj čaj v dlhých zimných večeroch.
A nutričné hodnoty? Fantastické!
Z celého množstva vyjde tak 30 kúskov (záleží ako krekry nakrájate)
1ks / 33 kalórií
bielkoviny: 1,6 g
sacharidy 1,9 g
tuky: 2,13 g
vláknina: 0,76 g
Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.
Leave a Reply