Dobrých čokoládových koláčov nikdy nie je dosť. Tieto košíčky sú ľahké na prípravu a ich krém, ktorý sa skladá z karamelu a čokolády si zamilujete na prvé ochutnanie, to vám sľubujem. Dobre vyzerajú na tanieroch a ešte lepšie v ústach :). Na prípravu netreba nič zložité, zvládnete to do hodinky.
Budeme potrebovať

košíčky
- 220 g hladká múka
- 40 g kakao
- 60 g práškový cukor
- 100 g maslo
- 2 vajcia
- štipka soli
krém
- 200 g čokoláda
- 150 ml 33% smotana
- 20 g maslo
- soľ
Postup
Zmiešame si mäkké maslo a zvyšné suroviny. Ideálne použiť robota alebo sa s cestom popasovať rukami. Odporúčam robota, hák na cesto, suroviny len nasypete a po 10 minútach je cesto hotové – bez práce 🙂
Necháme ho odležať v chladničke, aby nám maslo zatuhlo (cca 30 minút).

Rozvaľkáme si cesto a pohárom vykrajujeme kolečká, ktoré vtláčame do formičiek (malých, veľkých, muffinových, je to prakticky jedno, ktoré použijete).
Pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút.

Krém si pripravíme roztopením cukru s maslom. Pridáme smotanu a posolíme. Nakoniec vmiešame čokoládu a vznikne nám krásna krémová poleva, ktorou plníme vychladnuté košíčky. Zdobíme podľa chuti orechmi. Necháme zatuhnúť v chladničke.
Dobrú chuť!

