• Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
femmes.sk
Menu
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
Home  /  Recepty  /  Čučoriedkový cheescake
Recepty

Čučoriedkový cheescake

cheescake

Cheescake ako pochúťka je dobrý nápad kedykoľvek. Tento vznikol ako taká improvizácia na rýchlu oslavu. Suroviny som si prispôsobila tomu, čo sa dalo zohnať (ak máte čas sa na to pripraviť, určite použite viac mascarpone a sušienky Lotus).
Budeme potrebovať (na formu 28 cm priemer)

  • 300 g sušienok
  • 180 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 500 g tvarohu (ideálne nehrudkovitý)
  • 2 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • 2 PL lyžice múky
  • 200g mrazené čučoriedky
  • čučoriedkový džem
  • 1/2 Zlatého Klasu

Sušienky si rozmixujeme na prach – dbajte na to, aby boli naozaj poriadne, nech nemáme pri tlačení do formy hrudky. Maslo si rozpustíme a zamiešame do sušienok. Poriadne to premiešame a natlačíme do formy – vystlanej papierom na pečenie a vymazanej maslom.
Necháme odpočinúť v chladničke 5 minút a predpečieme ho potom 10 minút na 160 stupňoch.

zo sušienok musí byť “múka” ako v žltej miske

Mascarpone a tvarohy s cukrom si začneme miešať v kuchynskom robote. Keď sa zmes poriadne spojí, po jednom pridáme vajcia a múku. Je fajn, aby ste krém aj ochutnali, prípadne dosladili. V kréme najlepšie funguje tvaroh bez hrudiek (ale ak sa stane, že nemáte, verím, že na chuti to koláču neuberie a krásu zamaskujeme polevou).

krém si nalejeme na korpus

Vyberieme predpečený korpus z rúry, nalejeme naň krém a necháme v rúre pomaly piecť 50 až 60 minút na 160 stupňoch. Rúru neotvárame, aby nám koláč nepraskal. Odporúča sa na dno rúry vložiť plech s horúcou vodou, ktorý sa o to postará, ale… myslím, že postačí, keď dvierka budú pevne zatvorené.

Čučoriedky si rozohrejeme v hrnci, môžeme pridať lyžičku masla. Keď sú mäkké, pridáme polovicu pohára džemu a zamiešame Zlatý klas, postačí pol balíčka. Necháme prejsť varom a odložíme vychladnúť.

Cheescake necháme po upečení pol hodiny v rúre otvorenými dvierkami a záverečné chladnutie prebehne v izbovej teplote. Ozdobíme ho našou čučoriedkovou omáčkou a necháme poriadne vychladiť (ideálne cez noc). Ja som pod omáčku ešte prihodila slaný karamel z tohoto receptu.

neľakajte sa, cheescake môže byť trošku zhnednutý, ale nič sa nedeje 🙂
ozdobený cheescake
Tags: cheescake dobroty pečieme
Posted on 10. októbra 2019
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
toskansky jablkovy kolac
Predchádzajúci článokToskánsky jablkový koláč
buchty
Ďalší článokBuchty s džemom

Súvisiace príspevky

  • machová torta

    Machová torta

    18. septembra 2020
    Celý článok
  • kokosovy kolac s mandarinkami

    Kokosový koláč s mandarinkami

    14. septembra 2020
    Celý článok
  • bezlepkový fit makovec

    Bezlepkový fit makovec

    8. septembra 2020
    Celý článok

Populárne články

  • Ako zvládať stresujúce situácie?
  • Veganský koláč ž červenej repy Lahodný koláč z červenej repy
  • sacher kocky Sacherove kocky
  • hruškové_sušienky_ Hruškové sušienky

Sledujte nás

Reklama




Vyhľadávanie

Kategórie

  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Nezaradené
  • Novinky
  • Recepty
  • Sponzorované
  • Zdravie
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
© Copyright 2016 femmes.sk
Nahor
Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s používaním súborov cookie .