Máme tu víkend a to chce niečo dobré a ľahké na chrumkanie medzi jedlami, prípadne, ak vám nechutí, postačí, keď si pozobkáte tieto krekry. Cuketa je takmer bezkalorická a má výbornú chuť, či už v sladkej verzii alebo slanej. Ingrediencie si môžete zameniť podľa chuti a obsahu chladničky a špajze. V minulosti som skúšala recept aj bez vajec, stačí ak ich nahradíte psyllliom alebo chia semiačkami. Tak, poďme na to, určite sa vám už zbiehajú slinky!
Budeme potrebovať
270 g nastrúhanej cukety
40 g nastrúhaného vitange cheddaru
2 vajcia
2 lyžičky horčice (ja som dala štipľavú francúzsku)
1 červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g špaldovej múky (nemusí byť)
korenie podľa chuti (korenie, soľ, paprika, lahôdkové droždie)
semiačka na posyp (čierny sezam a slnečnicové)
Postup
Nastrúhame si všetky suroviny- cuketa, cibuľa, cesnak a syr. Zmiešame v miske spolu s vajíčkami a korením. Zahustíme múkou (ale len ak chcete, krekry sa dajú upiecť aj bez nej 🙂 ).
Vyberieme plech, ktorý buď vymastíme olejom alebo dáme naň papier na pečenie. Cesto pomaly a precízne rozotrieme na papier (alebo plech) a posypeme semiačkami. Pečieme na 170 stupňoch, kým nebude chrumkavé.
TIP: Počas pečenia si môžete krekry nákrájať (naznačíte si tvary nožíkom).