Tento koláč je výnimočný tým, že doň prepašujete cviklu a naozaj to nikto nespozná. Spojenie vláčnej zeleniny, kakaa a čokolády poteší každého milovníka sladkého.
P.S. Nikomu pred ochutnaním nehovorte o cvikle – a nechajte ich hádať. Určite to neuhádnu 🙂
Budeme potrebovať
- 1 pohár strúhanej zavarenej cvikly v náleve (cca 380 g)
- 100 g čokolády
- 100 g hladkej ražnej múky
- 150 g cukru
- 50 g kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- 3 vajíčka
- 150 ml oleja
- čokoláda na polevu
- mandle alebo sladkosti na ozdobu
Cviklu preceďte a vodu vylejte. Rozmixujte najemno v mixéri a medzitým si roztopte čokoládu. Nechajte ju trošku vychladnúť a primiešajte k cvikle.
Do misy od robota dajte múku, cukor, prášok do pečiva a kakao. Pridajte cviklu s čokoládou, vajíčka a olej. Nechajte miešať cca 5 minút, aby sa suroviny spojili. Nalejte do vymastenej formy a nechajte piecť cca 50 minúť na 170 stupňoch. Koláč nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
Polevu si urobíme roztopením čokolády a lyžice olivového oleja – bude tak leska a oveľa vláčnejšia. Polejeme koláč a rýchlo zdobíme – aby nám ozdoby stuhli na koláči. Dobrú chuť 🙂