Všetky čokoládové koláče sa u mňa tešia úspechu. Či už chutia doma alebo kolegom v práci, nikdy neostane ani omrvinka. Tentokrát som piekla narýchlo pred výletom a potrebovala som niečo chutné do auta. Neskoro večer, obchody pozatvárané a musela som použiť len to, čo som mala doma :). Výsledok prekvapil aj mňa samotnú, mňam!
Budeme potrebovať
- 160 g čokolády
- 30 g ryžovej kaše
- 50 g masla
- zavárané brusnice (môžu byť aj maliny, ríbezle, čokoľvek, čo máte doma)
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 250 g tvaroh
- 2 lyžice medu
- čokoládové flavdrops
- sóda bikarbóna
- orechy alebo orechové maslo na ozdobu
Rúru rozpálime na 180 stupňov. Rozpustíme si maslo a pridáme čokoládu. Spolu zmes pekne prepojíme. Kým topíme čokoládu, zalejeme si 30g ryžovej kaše horúcou vodou, poriadne premiešame (konzistencia by mala byť ako krupicová kaša). Primiešame k čokoládovému maslu a pridáme zavárané brusnice a 2 lyžice medu – zmes podchvíľou ochutnávame, aby sme ju nepresladili. Pridáme čokoládové flavdrops (ja som dala dve kvapnutia) a sódu bikarbónu- pol lyžičky. Tvaroh vymiešame dohladka s pudingovým práškom a prilejeme k zmesi. Všetko poriadne spojíme do hladučkej hmoty (ak treba prilejte vodu, mlieko).
Nalejeme do formy, ktorú sme si vyložili papierom na pečenie. Pečieme 40 minút.
Kontrolujeme počas pečenia. Možno sa vám koláčik bude zdať riedky, ale počítajte s tým, že ako vychladne stuhne. Na noc dáme do chladničky. Podávame ku káve, alebo len tak 🙂