Toľko jabĺk ako túto jeseň som ešte nemala! Sú fakt všade. Už som ich zavarila, napiekla desiatky koláčov. A ten, ktorý mal najväčší úspech som spísala, aby ste si ho mohli vychutnať aj vy! Je trošku prácnejší, ale tá chuť stojí za to.
Budeme potrebovať
na cesto
155 g masla
255 g hladkej múky
2 žĺtka
100 g kryštálového cukru
lyžica voda
Na cesto potrebujeme mixér, kam nasypeme všetky suroviny. Maslo by mohlo byť nastrúhané alebo v izbovej teplote. Hákom na cesto miesime, kým sa celé nespojí do pevnej štuktúry. Trvá to dlhšie, cca 15 minút. Ak to chcete robiť ručne, buďte veľmi trpezliví. Cesto je dobré nechať v chladničke aspoň hodinu, aby zatuhlo a mohli sme ho pekne vaľkať.
Náplň
500 až 600 g jabĺk
pol balíčka vanilkového pudingu
160 ml vody
perníkové korenie
škorica
70 g cukru
Poleva
džem a voda