Tento perník je tak dobrý, že ako nahadzujem recept, v rúre pečiem ďalší. Tento rok bola skvelá úroda jabĺk, preto sa ich snažím zakomponovať do všetkých jedál – ovsených kaší, omáčok a samozrejme koláčov. Mala som chuť na čokoládový koláč a s nadchádzajúcou jeseňou padla voľba na perník. Nie klasický ale obohatený o jabĺčka. Vďaka nim a tiež jogurtu je vláčny a chutný. Pri pečení sa po celom byte šíri krásna vôňa.
Budeme potrebovať
220 g jabĺk
80 g cukru (ak sú jablká kupované z obchodu, tak 100 g)
100 g hladkej múky
1 jogurt Milko (čokoládový)
3 vajcia
20 ml oleja
50 g džemu
1 polievková lyžica perníkového korenia
100 ml vody
čokoládový puding
čokoláda (polovica do cesta, polovica na polevu)
Jablká nastrúhame a vymiešame a vajcami. Pridáme jogurt a miešame, aby sme mali peknú riedku konzistenciu. Zahustíme múkou a pudingovým práškom. Pridáme džem (ja som dala slivkový) a flavdrops kvapky(čokoládové- ak nemáme lyžica kakaa). Prilejeme olej a ak je cesto husté aj vodu. Na záver dosladíme cukrom- ak máme domáce jablká, stačí 80 g, ale v prípade kupovaných dajte aj 100g. Nalámeme čokoládu na maličké kúsky a polovicu vmiešame do cesta.
Pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Ihneď po vychladnutí natrieme rozpustenou čokoládou a môžeme posypať aj kokosom.
Dobrú chuť 🙂