Znie to trošku zvláštne puding do koláča? Však puding jedávame s piškótami a šľahačkou. Nuž, verte mi, že je chutný. Spojenie obyčajného, takmer bublaninového cesta s vláčnym pudingom je jedna báseň. Osobne teda puding takmer nejem, nemám rada tú štruktúru, ale pri tomto koláči sa zalizujem. A navyše, tieto základné suroviny máme takmer vždy doma.
Budeme potrebovať

- 3 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 200 g hladkej múky (alebo 100 g hladkej a 100 g polohrubej)
- 120 ml mlieka
- 75 ml oleja
- puding v prášku ( + 500 ml mlieka na uvarenie)
- prášok do pečiva
- čokoládu
Puding si uvaríme podľa návodu a na záver si v ňom necháme rozpustiť jednu čokoládu.
uvaríme puding a rozpustíme v ňom čokoládu
Vajcia vložíme do mixéra a na najvyšších otáčkach šľaháme aj s cukrom, do bielej peny. Po lyžiciach pridáme múku s práškom do pečiva. Necháme prešľahať, teraz bude cesto hustejšie, tak to možno pôjde ťažšie. Prilejeme olej a mlieko. Cesto bude poriadne bublinkové (ako na bublaninu).
Maslom vymastíme plech a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do formy a vezmeme si puding, ktorý nalejeme na cesto. Nemusíte ho tam spotrebovať všetok (môže sa stať, že vám koláč nepekne popraská, ako sa to stalo mne, ale zase na chuti vám to nič neuberie).
Pečieme 35 minút v rozpálenej rúre na 180 stupňov. Dobrú chuť 🙂



