Vonku je krásne počasie, posledné dni nás doslova “hicuje”. Tak sa poďme osviežiť koláčikom s tvarohom a ovocím. Žiadna kalorická bomba sa konať ale nebude (predsa len, plavková sezóna je doslova za rohom), a my sme preto klasické suroviny cheescaku vymenili za ovsené vločky a tvaroh. Pridali sme jahody a skvelá chuť na svete. Ak chcete cheescake ešte viac odľahčiť, vymeňte našu mliečnu ryžu za biely jogurt. Ale dosť bolo rečí, všetkým sa nám zbiehajú slinky na svieži letný cheescake s jahodami!
Budeme potrebovať
Korpus
- 150 g ovsené vločky
- 10 g kokos
- 1 jahodový puding (len prášok)
- 2 vajcia
- 140 g biely jogurt
- sóda na pečenie
- vanilkový cukor
- sladidlo (med, cukor, flavdrops…)
- voda
Krém
- 500 g jahody
- 2 vajcia
- 500 g tvaroh
- 200 g mliečna ryža natural
- sladidlo (med, cukor, flavdrops…)
A ako na to?
Jedoducho, ako vždy. Vymixujeme si suroviny- ovsené vločky s vajíčkami, pridáme vodu, aby sme mali redšie cesto. Pridáme jogurt, v ktorom sme si rozmiešali puding- ale len prášok z vrecúška. Prisypeme štipku sódy na pečenie- alebo kypriaci prášok. Sladíme medom, flavdropsami, alebo čím máte chuť. Cesto by malo byť redšie, ako vidíte na prvom obrázku. Dáme ho do vymastnej formy a pečieme na 180 stupňoch cca 15 minút.
Medzitým…
Suroviny na krém pomiešame dokopy a osladíme. Jahody nakrájame na kúsky, čím menšie, tým lepšie, neskôr sa bude lepšie krájať :). Nalejeme zmes na cesto a necháme dopiecť na 180 stupňoch asi hodinku.
Všetkým želáme dobrú chuť ♥
A pre tých, čo s nami počítajú kalórie 🙂
(nakrájala som cheescake na 8 ks- ale dá sa aj na 16)
1 ks: 219 kcal
bielkoviny: 15,3
sacharidy: 24
tuky: 6,5
vláknina: 2