Poznáte to, je večer v televízii idú správy alebo dobrý film, seriál, skrátka niečo, čo vás zaujme. Bežne si väčšina ľudí pochutnáva na čipsoch, pukancoch alebo slaných dobrotách. Väčšina však obsahuje naozaj prázdne kalórie, ktoré na druhý deň trpko ľutujeme. A na konci týždňa pri postavení sa na váhu asi tiež :(. Preto sme tu so super alternatívou zdravého chrumkania- ktoré obsahuje bielkoviny a zdravé tuky. A hlavne, keď si ich upečiete doma, viete čo jete 🙂
Budeme potrebovať:
- 100 g mozzerala light
- 30 g sušených paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 vajíčko
- 20 g špaladovej múky
- voda
- 70 g semiačka podľa chuti (ľanové, tekvicové, sezamové)
- olej z paradajok, korenie, soľ
Postup
Rozmixujeme/nastrúhame/nakrájame si mozzarelu. Ak to ide v mixéri ťažko, pridáme trošku vody, postupne ďalej aj pretlačený cesnak, vajce a semiačka. Na záver do zmesi vmiešame nadrobno pokrájané sušené paradajky v oleji a cesto zahustíme múkou. Ak sa vám podarí pridať múky priveľa, skúste zriediť znovu vodou (ja som riedila kokosovým mliekom, ktoré som mala ako prvé poruke 🙂 ). Cesto by malo mať takú konzistenciu, aby sme ho poľahky natreli na papier na pečenie na plechu.
Pečieme na 160 stupňov 30 minút. Necháme úplne vychladnúť a pokrájame. A teraz už len šup k telke a dobrému filmu. Dobrú chuť!
Z celého množstva vyjde tak 20 kúskov (záleží ako krekry nakrájate)
1ks / 40 kalórií
bielkoviny: 2,55 g
sacharidy 1,5 g
tuky: 2,8 g
vláknina: 1 g
Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.