Typické jesenné počasie a dlhé večery. Ach jaj, už to tu máme v plnom prúde. Ak ich trávite s dobrou knihou alebo filmom, určite si radi niečo dobre zamlsáte, však? Tieto krekry sú rýchle a hlavne domáce – bez konzervantov, viete presne, čo jete. A ako bonus, budú chutiť aj vašim priateľom.
Budeme potrebovať
- 180 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 80 g masla
- 45 ml olivového oleja
- 50 g nastrúhaného parmezánu
- soľ, chilli, rozmarín
![](https://femmes.sk/wp-content/uploads/parmezanky_1.png)
Do kuchynského robota vložíme vajce a osolíme ho (aspoň 1-2 čajové lyžičky). Pridáme parmezán, olej, tekuté maslo a začíname s nástavcom na cesto miesiť. Keď je hmota spojená pridáme po lyžiciach múku. Vznikne nám tuhé cesto, ktoré si dáme do chladničky tak na hodinu.
![](https://femmes.sk/wp-content/uploads/parmezanky_2.png)
![](https://femmes.sk/wp-content/uploads/parmezanky_4.png)
Cesto si dáme na plochu, kde ho môžeme vaľkať. Podsypeme ho múkou aj poprášime zvrchu. Vaľkáme na tenké a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Ja som vybrala kolieska, ale môžete aj srdiečka alebo napríklad zvončeky. Ukladáme na poriadne vymastený a vysypaný plech, ale ideálne, na papier na pečenie.
![](https://femmes.sk/wp-content/uploads/parmezanky_5.png)
![](https://femmes.sk/wp-content/uploads/parmezanky_7.png)
Potierame rozšľahaným vajcom, ktoré je zmiešané s korením, chilli alebo rozmarínom. Ja som ich ešte posypala semiačkami, ale to nemusíte, vďaka syru budú chutné aj tak. Pečieme asi 10 minút na 180 stupňoch. Výborne sa hodia k bielemu suchému vínu 🙂 !
Dobrú chuť.
![](https://femmes.sk/wp-content/uploads/parmezanky_8.png)
![](https://femmes.sk/wp-content/uploads/parmezanky_10.png)