S mrkvou však môžete bojovať aj proti podkožnému tuku a pomáha k lepšiemu tráveniu. Je výborným antioxidantom a obsahuje fosfor, železo a horčík. Ak ste unavení, skúste siahnúť po mrkve. Málokto z nás si však ošúpe mrkvu a zabalí so sebou ako zdravý snack do práce alebo do školy. Ak chcete zdravú desiatu pre seba alebo pre svoje dieťa, náš mrkváčik vyrieši všetky starosti.
Budeme potrebovať:
- 3 väčšie mrkvy
- 100 g ovsených vločiek
- 2 vajcia
- 200 ml bieleho jogurtu
- 3 polievkové lyžice medu
- 30 horká čokoláda (obsah kakaa najmenej 70%)
- 10 g chia semiačka
- 1 ks kypriaci prášok do pečiva
- 2 lyžičky škorice
- hrozienka, orechy podľa chuti
- (zabudla som odfotiť vločky, vy ich v recepte nezabudnite 🙂
Mrkvu si nastrúhame najemno a necháme si aj vodu, ktorá nám pri tom vznikla. Primiešame biely jogurt, žĺtka s medom, kypriaci prášok a ovsené vločky (pomleté alebo vcelku). Podľa potreby si cesto doriedime vodou (alebo mliekom). Pridáme nasekanú čokoládu, orechy alebo hrozienka. Na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov. Bolo by možno jednoduchšie ponechať vajcia vcelku a pokiaľ sa ponáhľate, nič tým nepokazíte. Ak však pečiete s dostakom času, určite si vyšľahajte tuhý sneh, ktorý zľahka do mrkváča zamiešate. Formu si vymažeme olejom a vysypeme kokosom (alebo klasicky papier na pečenie). Pečieme na 180 stupňoch 30-40 minút.
TIP: Ak je pre vás mrkváčik príliš suchý, po upečení ho natrite tvarohom alebo bielym jogurtom. Mrkváčik bude jemnejší a bielkovín ešte viac. 🙂
Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.
Z celého množstva vyjde 8 kúskov
1ks / 137,5 kalórií
bielkoviny: 5 g
sacharidy 16 g
tuky: 5,6 g
vláknina: 3,3 g
Leave a Reply