Talianske nadýchané pečivo, ktoré si vás podmaní svojou chuťou. Keď som jedla foccaciu naposledy v Taliansku, povedala som si, že ju vyskúšam aj doma. A myslím, že sa mi podarila rovnako dobrá (ak aj nie lepšia :). Postačí vám na ňu to, čo máte doma – múka, olej a droždie.
Budeme potrebovať
![](https://femmes.sk/wp-content/uploads/20190509_183251-1024x740.jpg)
- 1/2 kocky droždia
- 500 g múky (hladká)
- 400 ml teplej vody
- himalájska soľ
- provensálske korenie
- olivový olej
- olivy (sušené rajčiny)
Droždie v rukách rozdrobíme, pridáme múku a zalejeme teplou vodou. Pridáme lyžicu soli. Do robota dáme nadstavec hák a cesto necháme miesiť dovtedy, kým sa nezačnú robiť veľké bubliny. Primiešame provensálske korenie a ak chcete aj olivy (prípadne sušené rajčiny). Potom prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto a necháme kysnúť 20-30 minút.
![](https://femmes.sk/wp-content/uploads/focaccia-1024x576.jpg)
Po vykysnutí ho natiahneme na papier na pečenie na plech. Necháme ho odpočinúť ešte 15 minút a polejeme ho olejom. Pred vložením do rúry ju ešte poriadne posypeme nahrubou namletou soľou. Pečieme v dobre vyhriatej rúre 30 minút na 180 stupňov.
![](https://femmes.sk/wp-content/uploads/20190509_194603-1024x601.jpg)
Dobrú chuť 🙂
![](https://femmes.sk/wp-content/uploads/20190509_200955-1024x617.jpg)