Pre tekvicu som sa rozhodla aj preto, lebo kam sa v obchode pozriem, vidím tekvice. Ozdobné alebo na jedenie. No a ja vždy nejakú kúpim, lebo sú chutné, či už pečené, varené alebo v koláči. Dnes som pripravila skvelé tekvicové krekry, ktoré keď ponúknete návšteve, zmiznú veľmi rýchlo, preto je fajn spraviť aj dva plechy :-).
Budeme potrebovať
- 250 g uvarenej tekvice Hokkaido
- 100 ml olivového oleja
- 100g kukuričnej múky
- 3 lyžice kokosového mlieka (tuhej časti)
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- kypriaci prášok do pečenia
- semiačka podľa chuti
- soľ, korenie
Uvarenú tekvicu necháme vychladnúť, ošúpeme a rozmixujeme najemno. Pridáme kokosové mlieko- ale pozor tuhú časť, zjemní chuť. Zamiešame najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme pol balíčka kypriaceho prášku a semiačka podľa chuti. Ja som použila tekvicové, ľanové a sezamové.
Do cesta prilejeme olivový olej a zahustíme ho kukuričnou múkou. Konzistencia by mala byť taká, aby ste cesto natreli na plech na papier na pečenie.
Posypeme ďalšími semiačkami, ja som pridala aj čierny sezam- je skvelý pre zdravie vlasov, pokožky a očí.
Krekry sú prirodzene bezlepkové a veganské, takže potešíte aj celiatikov a tých, čo sa s mliekom nekamarátia. Pečieme asi vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.
Z celého množstva mi vyšlo 30 kúskov
bielkoviny: 1,6 g
sacharidy 3,6 g
tuky: 4,8 g
vláknina: 1 g
Leave a Reply