Hovorí sa, že táto torta bol dezert pre kráľovnú. Našťastie dnes už nemusíme byť kráľovná, aby sme si dopriali túto sladučkú dobrotu. Lahodné spojenie čokolády poteší najmä tých, čo nesmú lepok – múku nechajte na poličke, dnes ju potrebovať nebudeme 🙂
Budeme potrebovať

- 200 g horkej čokolády
- 100 g studeného masla
- 3 vajíčka
- 3 lyžice mlieka
- 150 g bieleho cukru
- 60 g kakaa
Rozpustíme si čokoládu, do ktorej vložíme studené maslo. Maslo musí byť ozaj studené, konzistencia čokolády bude následne úplne iná.
Vyšľaháme si bielky s dvomi lyžicami cukru do poriadnej peny. Dáme bokom a do mixéra vložíme žĺtky a zvyšný cukor. Šľaháme do bielej peny, ktorá v sebe nemá žiadne známky cukru.
Prilejeme čokoládu s maslom a premiešame, ale už na nízkych otáčkach. Ďalej kakao a tri lyžice mlieka. Na záver jemne vmiešame sneh.
Vezmite si formu, ktorá má 20 cm priemer a vymastite ju maslom – nešetrite. Vylejeme zmes a pečieme asi 30 minút v rozpálenej rúre na 180 stupňov.
Tortu posypte práškovým cukrom a vychutnávajte. Nemá byť ani tuhá, ani príliš vláčna. Taká akurát. Akurát pre kráľovnú 🙂
Dobrú chuť!










