• Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
femmes.sk
Menu
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
Home  /  Recepty  /  Vegan makový koláč s tofu tvarohom
Recepty

Vegan makový koláč s tofu tvarohom

Makový koláč s tofu tvarohom

Mak♥.  Ja osobne zbožňujem makové koláče, torty, palacinky, makové mlieko aj zmrzlinu. Majú špecifickú chuť a aj stopy na zuboch :). Tento koláč som si pečiem často v nedeľu, keď mám chuť na niečo svieže k podvečernej káve. Mak je bohatý na vápnik, železo aj horčík- dokonca viac ako mliečne výrobky. My si ho urobíme vo veganskej verzii. Na prípravu je veľmi ľahučký, suroviny iba mixujeme a zmiešame:).

Budeme potrebovať:

Korpus

  • 150 g ovsených vločiek
  • 155 g cukety
  • 10 g chia semiačok
  • 50 g mak
  • 50 g trstinový cukor (agáve, stévia- je to na vás :))
  • 20 g lieskové oriešky
  • 2 lyžičky škorice
  • kypriaci prášok do pečiva
  • lyžička sódy bikarbóy
  • 25 g horkej čokolády (90%)
  • 2 lyžice arašidového masla
  • 200 ml kokosového mlieka (alebo iné rastlinné, prípadne voda)
  • 10 g ľanové semiačka
  • kokosový olej na vymazanie formy
  • kokos na vysypanie formy

    Tofu tvaroh

  • 180 g bieleho tofu
  • 1 lyžica kakaa
  • 80 ml kokosového mlieka

Na ozdobu

  • 250 g jahôd

 

Ako na to?

Na začiatok si nastrúhame cuketu najemno a pomixujeme ovsené vločky. Pokojne to môžete robiť v jednom mixéri- všetko aj tak budeme miešať spolu.. Mak si môžeme aj pomlieť, ale ja som ho dala iba chvíľu mixovať s ostatnými surovinami. Arašidové maslo si rozpustíme a postupne pridáme zvyšné suroviny. Ak je cesto príliš husté, zriedime ho vodou. Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a boky vymažeme kokosovým olejom a vysypeme kokosom. Cesto nalejeme do formy a pečieme 40 minút na 170-180 stupňov.

Postup

Tofu tvaroh: znie to možno desivo na prípravu, ale v skutočnosti je to ešte jednoduchšie ako si myslíte. Biele tofu si vymixujeme a prilejeme k nemu mlieko a mixujeme ďalej do hladkej konzistencie. Pridáme kakao, premiešame a zmesou natrieme teplý korpus, ozdobíme jahodami a necháme vychladnúť. Tofu nám na koláči krásne zatuhne. Prípadne si korpus prerežte a natrite tvarohom vnútro koláča.

Tofu tvaroh

Dobrú chuť 🙂

Hodnoty koláča: 1 kúsok (koláč som rozkrájala na 16 kúskov)

117 kcal = 4,12 g bielkovín/ 12,5 g sacharidov/ 5,4 g tuk/ 3,4 g vlákniny

Vegan makový koláčik

Tags: koláč mak pečenie vegan
Posted on 28. júla 2017
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Predchádzajúci článokAko si spríjemniť cestovanie na dovolenku?
Ďalší článokDoprajte si raz za rok pobyt v prírode

Súvisiace príspevky

  • machová torta

    Machová torta

    18. septembra 2020
    Celý článok
  • kokosovy kolac s mandarinkami

    Kokosový koláč s mandarinkami

    14. septembra 2020
    Celý článok
  • bezlepkový fit makovec

    Bezlepkový fit makovec

    8. septembra 2020
    Celý článok

Leave a Reply Zrušiť odpoveď

Populárne články

  • Veganský koláč ž červenej repy Lahodný koláč z červenej repy
  • sacher kocky Sacherove kocky
  • salkovy kolac Koláč so salkom – pečieme zo zásob
  • linecky_jablcnik Tradičný linecký jablčník

Sledujte nás

Reklama




Vyhľadávanie

Kategórie

  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Nezaradené
  • Novinky
  • Recepty
  • Sponzorované
  • Zdravie
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
© Copyright 2016 femmes.sk
Nahor
Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s používaním súborov cookie .