Machové torty obleteli Pinterest za posledné mesiace. Zelené nie vďaka farbivu, ale špenátu! Tak som pátrala po recepte, ktorý by bol fakt jednoduchý a mohla som vám ho odporučiť. Poskladala som ich dokopy niekoľko, a upiekla pár korpusov na skúšku, aby vyšla zaručene jemná a sladká chuť. A s prichádzajúcou jeseňou bude torta aj efektná, zelená ako keby spod stromu:).
Šup do kuchyne, nie je to ani nič náročné :).
Budeme potrebovať
- korpus (20 cm priemer)
- 250 ml acidka (1% biele bez chuti)
- 2 vajíčka
- 200 g jemného krupicového cukru
- 300 g hladkej múky
- 4 g sódy bikarbóny
- 100 g špenátových listov (musia byť čerstvé a umyté)
- 100 ml oleja (slnečnicový, kokosový alebo olivový)
- plnka
- 250 g mascarpone
- 120 ml šľahačky (aspoň 33%)
- 1 pribináčik (smotanový)
- vanilkový cukor
- 40 g jemný práškový cukor (alebo aj kryštálový)
- jahody, banán, ovocie podľa chuti