Dnes by som vám chcela ukázať, že bezlepková strava je oveľa jednoduchšia, ako sa na prvý pohľad zdá. Dať si bezlepkovú pizzu v reštaurácii už začína bývať samozrejmosťou. My ale dnes ostaneme v kuchyni a pripravíme si pizzu, ktorá bude nielen fit, ale aj chuťovo vynikajúca.
Cesto z tvarohu bol trochu risk, ale podarilo sa nad očakávania, preto sa netreba ničoho báť, pomiešať pár surovín a potom si užívať pizzu bez výčitiek svedomia a strachu, že v nej je lepok. Pizza má vysoký obsah bielkovín a takmer nulové sacharidy.
Budeme potrebovať
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 100 g kukuričnej múky
- 3 lyžice oleja
- kypriaci prášok, pol balíčka
- horčicu, soľ
Suroviny si poriadne vyšľaháme, aby nám vzniklo cesto. Ak treba, prilejeme 50 ml vody a zriedime. Plech alebo formu na koláč si vystelieme papierom na pečenie a cesto naň natrieme. Ideálne je rovnomerne, aby sme mohli poukladať po chvíľke ďalšie suroviny. Pečieme minút na 150 stupňoch, aby sa nám cesto poriadne začínalo zapekať.
Na pizzu
Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.
Pizzu nakrájame na cca 8 kúskov
1ks / 102 kalórií
bielkoviny: 8 g
sacharidy 4,4 g
tuky: 5,8 g
vláknina: 0,4 g
Leave a Reply