Chrumkavé zapečené lístkové cesto s brokolicou a s lahodným syrom… Zbiehajú sa vám už slinky? Mne veru hej. Ako som dnes nakupovala, uvedomila som si, že sme ešte na femmes nerobili nič z brokolice a treba to napraviť :).
Brokolica je cenný zdroj bielkovín a sacharidov, rýchlo zasýti a má minimálny obsah tuku. Nájdeme v nej železo, zinok, vápnik, draslík…a mohla by som pokojne pokračovať ešte ďalej. Podporuje imunitu a je výbornou prevenciou proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Upokojuje nervovový systém a udržuje srdce a cievy pevné. Takže čo vy na to, upečieme si brokolicový “kiš”?
Quiché je pomenovanie francúzskeho koláča, v ktorom je obyčajne šunka, pradajky a smotana. Slané koláče sa u nás na Slovensku až tak často nepečú, ale práve preto môžeme začať!
Uvaríme si brokolicu a necháme ju vychladnúť. Rozoberieme ju na maličké ružičky. Formu si vystelieme papierom na pečenie a lístkovým cestom. Kraje môžeme zahnúť dnu, ak nám prevísajú. Začneme ukladať uvarenú brokolicu, nakrájaný syr, cibuľu (ja som ju osmažila na panvici) a zalejeme smotanou v ktorej rozšľaháme 3 vajcia. Pečieme 30 minút na 180 stupňoch, kým nie sú kraje krásne hnedé a chrumkavé.
Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.
Ako vždy, pripájam aj nutričné hodnoty. Celý koláč rozkrájame na 8 kúskov:
1 kus/ 275 kcal
bielkoviny: 8g
sacharidy: 15,4g
tuky: 20g
vláknina: 1,3g
S nástupom chladného počasia je potrebné okrem šatníka vymeniť aj topánkovník. I keď je nosenie…
Jeseň nie je len o zlatých listoch a klesajúcich teplotách, ale je to tiež skvelá…
Nechať všetko a ísť si na niekoľko rokov zase sadnúť do školských lavíc je pre…
Minimalizmus v móde znamená nakupovanie a skladanie jednotlivých kusov oblečenia v súlade s určitými pravidlami.…
Milovníčky tašiek, máme dobrú správu! Rok 2022 bol prakticky preplnený množstvom trendových doplnkov, ale tento…
Pravdepodobne ste počas vianočných sviatkov zjedli viac jedla ako zvyčajne a možno vás trápi pocit,…