Ak máte doma lístkové cesto, ste vždy pripravení vykúzliť lahodné občerstvenie pre návštevu. Sladkých možností sú stovky, ale povedzme si niečo aj o slaných. Dnes vám postačí cibuľa a maslo. Tak šup do kuchyne 🙂
Budeme potrebovať
Rozpustíme si maslo a miernom ohni. Zatiaľ si cibuľu pokrájame na mesiačiky (alebo ak chcete aj nadrobno).
Po úplnom rozpustení masla cibuľu vhodíme do panvice a smažíme, kým sa poriadne nezačne pripekať. Ak máte pocit, že sa pripaľuje, hoďte ešte malý kúsok masla. Ak je už cibuľa poriadne opečená (čo trvá minimálne 10 minút), pocukríme ju (3 veľké lyžice).
Pridáme oheň, poriadne restujeme minútu, odstavíme a necháme trošku vychladnúť. Osolíme, okoreníme a necháme chladnúť ešte ďalej. Lístkové cesto vyvaľkáme a nakrájame na štvorce alebo trojuholníky a plníme zmesou. Zatáčame cesto tak, aby cibuľa nevytekala. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút. Dobrú chuť :)!
S nástupom chladného počasia je potrebné okrem šatníka vymeniť aj topánkovník. I keď je nosenie…
Jeseň nie je len o zlatých listoch a klesajúcich teplotách, ale je to tiež skvelá…
Nechať všetko a ísť si na niekoľko rokov zase sadnúť do školských lavíc je pre…
Minimalizmus v móde znamená nakupovanie a skladanie jednotlivých kusov oblečenia v súlade s určitými pravidlami.…
Milovníčky tašiek, máme dobrú správu! Rok 2022 bol prakticky preplnený množstvom trendových doplnkov, ale tento…
Pravdepodobne ste počas vianočných sviatkov zjedli viac jedla ako zvyčajne a možno vás trápi pocit,…