Recepty

Čučoriedkový cheescake

Cheescake ako pochúťka je dobrý nápad kedykoľvek. Tento vznikol ako taká improvizácia na rýchlu oslavu. Suroviny som si prispôsobila tomu, čo sa dalo zohnať (ak máte čas sa na to pripraviť, určite použite viac mascarpone a sušienky Lotus).
Budeme potrebovať (na formu 28 cm priemer)

  • 300 g sušienok
  • 180 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 500 g tvarohu (ideálne nehrudkovitý)
  • 2 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • 2 PL lyžice múky
  • 200g mrazené čučoriedky
  • čučoriedkový džem
  • 1/2 Zlatého Klasu

Sušienky si rozmixujeme na prach – dbajte na to, aby boli naozaj poriadne, nech nemáme pri tlačení do formy hrudky. Maslo si rozpustíme a zamiešame do sušienok. Poriadne to premiešame a natlačíme do formy – vystlanej papierom na pečenie a vymazanej maslom.
Necháme odpočinúť v chladničke 5 minút a predpečieme ho potom 10 minút na 160 stupňoch.

zo sušienok musí byť “múka” ako v žltej miske

Mascarpone a tvarohy s cukrom si začneme miešať v kuchynskom robote. Keď sa zmes poriadne spojí, po jednom pridáme vajcia a múku. Je fajn, aby ste krém aj ochutnali, prípadne dosladili. V kréme najlepšie funguje tvaroh bez hrudiek (ale ak sa stane, že nemáte, verím, že na chuti to koláču neuberie a krásu zamaskujeme polevou).

krém si nalejeme na korpus

Vyberieme predpečený korpus z rúry, nalejeme naň krém a necháme v rúre pomaly piecť 50 až 60 minút na 160 stupňoch. Rúru neotvárame, aby nám koláč nepraskal. Odporúča sa na dno rúry vložiť plech s horúcou vodou, ktorý sa o to postará, ale… myslím, že postačí, keď dvierka budú pevne zatvorené.

Čučoriedky si rozohrejeme v hrnci, môžeme pridať lyžičku masla. Keď sú mäkké, pridáme polovicu pohára džemu a zamiešame Zlatý klas, postačí pol balíčka. Necháme prejsť varom a odložíme vychladnúť.

Cheescake necháme po upečení pol hodiny v rúre otvorenými dvierkami a záverečné chladnutie prebehne v izbovej teplote. Ozdobíme ho našou čučoriedkovou omáčkou a necháme poriadne vychladiť (ideálne cez noc). Ja som pod omáčku ešte prihodila slaný karamel z tohoto receptu.

neľakajte sa, cheescake môže byť trošku zhnednutý, ale nič sa nedeje 🙂
ozdobený cheescake
Elis

Share
Publikované
Elis

Recent Posts

Pánska členková obuv – ktorý model sa bude hodiť k zimnej bunde?

S nástupom chladného počasia je potrebné okrem šatníka vymeniť aj topánkovník. I keď je nosenie…

11 mesiacov pred

Pozrite sa na jesenné trendy spoločne s TATUUM! Zistite, aké oblečenie musíte mať v tejto sezóne

Jeseň nie je len o zlatých listoch a klesajúcich teplotách, ale je to tiež skvelá…

1 rok pred

Chcete lepšie vzdelanie, ale nemáte čas chodiť do školy? Študujte online

Nechať všetko a ísť si na niekoľko rokov zase sadnúť do školských lavíc je pre…

2 roky pred

Obľúbené topánky pre milovníčky minimalizmu na jar

Minimalizmus v móde znamená nakupovanie a skladanie jednotlivých kusov oblečenia v súlade s určitými pravidlami.…

2 roky pred

Pozor – nový trend! Najkrajšie kabelky pre rok 2023

Milovníčky tašiek, máme dobrú správu! Rok 2022 bol prakticky preplnený množstvom trendových doplnkov, ale tento…

2 roky pred

Praktické rady ako schudnúť po vianociach

Pravdepodobne ste počas vianočných sviatkov zjedli viac jedla ako zvyčajne a možno vás trápi pocit,…

2 roky pred