Tento koláč je výnimočný tým, že doň prepašujete cviklu a naozaj to nikto nespozná. Spojenie vláčnej zeleniny, kakaa a čokolády poteší každého milovníka sladkého.
P.S. Nikomu pred ochutnaním nehovorte o cvikle – a nechajte ich hádať. Určite to neuhádnu 🙂
Budeme potrebovať
Cviklu preceďte a vodu vylejte. Rozmixujte najemno v mixéri a medzitým si roztopte čokoládu. Nechajte ju trošku vychladnúť a primiešajte k cvikle.
Do misy od robota dajte múku, cukor, prášok do pečiva a kakao. Pridajte cviklu s čokoládou, vajíčka a olej. Nechajte miešať cca 5 minút, aby sa suroviny spojili. Nalejte do vymastenej formy a nechajte piecť cca 50 minúť na 170 stupňoch. Koláč nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
Polevu si urobíme roztopením čokolády a lyžice olivového oleja – bude tak leska a oveľa vláčnejšia. Polejeme koláč a rýchlo zdobíme – aby nám ozdoby stuhli na koláči. Dobrú chuť 🙂
S nástupom chladného počasia je potrebné okrem šatníka vymeniť aj topánkovník. I keď je nosenie…
Jeseň nie je len o zlatých listoch a klesajúcich teplotách, ale je to tiež skvelá…
Nechať všetko a ísť si na niekoľko rokov zase sadnúť do školských lavíc je pre…
Minimalizmus v móde znamená nakupovanie a skladanie jednotlivých kusov oblečenia v súlade s určitými pravidlami.…
Milovníčky tašiek, máme dobrú správu! Rok 2022 bol prakticky preplnený množstvom trendových doplnkov, ale tento…
Pravdepodobne ste počas vianočných sviatkov zjedli viac jedla ako zvyčajne a možno vás trápi pocit,…