Blížia sa nám veľkonočné sviatky a preto by sme si mali dať znovu nejaký sladučký recept. Ale kedže aj leto už klope na dvere, spravíme si niečo zdravšie so správnymi hodnotami. Fazuľu som si vybrala preto, že som ju mala práve doma, ale pokojne cookies spravíte aj z cíceru. Fazuľa má v sebe len málo tukov, zato vysoký obsah bielkovín. Zlepšuje črevnú mikroflóru a je to pomerne lacná potravina, ktorú máme vždy doma. Do receptu som použila fazule v konzerve, ale ak si namočíte suché fazule na 24 hodín, spravia tú istú službu (cca 100g suchých fazúľ, aby sme dosiahli pomer ako v plechovici).
A ak by ste chceli naše cookies bez medu, uberiete tak aj sacharidom. Cookies si môžete dať k rannej kávičke, ako snack po obede alebo kedykoľvek, keď budete mať chuť. Tak, bez zbytočných rečí sa vrhnime na recept!
Budeme potrebovať
-
plechovka fazúľ v sladkokyslom náleve
-
2 vajcia
-
60 g vlašských orechov
-
3 lyžičky škorice
-
23 g karobu
-
95 g medu
-
55 g múky (žitná)
-
40 g čokolády (obsah kakaa aspoň 70%)
-
čokoládové flavdrops
Postup
Fazule zlejeme z vody, ktorá je v konzerve a poriadne prepláchneme (aj dva tri razy). Vložíme do mixéra a mixujeme do hladkej zmesi. Ak by vám to nešlo, pokojne pridajte vodu. Pridáme vajcia, čokoládové flavdrops (používam ich na ochutenie, dosladenie- nemajú kalórie a koláčom, ovseným kašiam dodajú vynikajúcu chuť). Pridáme nasekané orechy, múku, med, karob (prípadne kakaoo ak nemáte karobový prášok) a poriadne miešame, aby sme mali celú zmes prepojenú.
Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov, cookies naložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie, pridáme navrch polámanú čokoládu a pečieme 20 – 25 minút.
Z celého množstva som urobila 9 cookies (ale môžete aj viac, či menej, záleží podľa veľkosti na plechu)
1ks / 179 kalórií
bielkoviny: 6 g
sacharidy 21 g
tuky: 7,5 g
vláknina: 3 g
Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.