Koláčiky s hruškami sú nielen svieže, ale pripomínajú nadchádzajúcu jeseň. A ako som si všimla, málokto ich pečie a je to naozaj škoda. Hrušky sú teraz sezónne ovocie a hlavne vás dostanú maslovou konzistenciou a sladkou chuťou 🙂 . Tento recept je na formu s priemerom 27 cm (a pokojne aj viac).
Budeme potrebovať
- korpus
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 2 vajíčka
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
- kypriaci prášok (môže a nemusí byť)
- škoricový cukor
- náplň
- 500 g tvarohu (ideálne nízkotučný)
- 200 g kyslej smotany
- 160 g práškového cukru
- 2 vajíčka
- hrušky, vanilínový cukor na posypanie
- marhuľový džem (na potretie)