Mak a kokos. Spojenie chutí, ktoré nemôže omrzieť. Mak je plný vitamínov, vlákniny, obsahuje zdravé tuky a bonus pre dámy, je prospešný pokožke! Občas si pomletý mak s medom alebo cukrom “prepašujem” do koláča (aj napriek makovým zúbkom) alebo do ovsenej kaše. Dnes som spojila pár základných surovín a vznikli z toho skvelé nadýchané muffiny, ktorými očaríte každú návštevu. A je to všetko len o tej jednoduchej chuti 🙂
Budeme potrebovať
100 g hladkej múky
100 g cukru
2 vajcia
kypriaci prášok (pol balíčka)
1 ks pribináčik
50 g kokosu
50 g maku (pomletý)
50 g masla
džem a čokoláda
Vajcia si vyšľaháme s cukrom do poriadnej peny (ideálne biela farbička, keby to nešlo, prisypte cukru). Pridáme rozpustené maslo a šľaháme ďalej. Postupne, po lyžiciach dáme múku s kypriacim práškom, pribináčika a celé cesto stále šľaháme (použite robot, ručne je to na dlho 🙂 ). Podľa chuti dáme dže (ja som dala 3 kopcové lyžice jahodového). Prisypeme mak a kokos a minútu dve ešte šľaháme. Cesto necháme odpočinúť aspoň 15 minút a potom ním plníme košíčky na muffiny. Kto má chuť, do každej muffinky vloží kúsok čokolády.
Pečieme 30- 45 minút na 170 stupňoch.