Mandle, čokoláda a ovocie. Väčšinou sú to veci, ktoré má rád každý však? Tak ich dáme spolu do koláčika! Hm, znie to sladko a chutne však? Tento koláč je naozaj spojením všetkého dobrého :). Zmes ovocia mu dodá správnu kyslosť a sladké cesto zase vyváži chuť. Určite si tento recept uložte a ak čakáte návštevu tak o hodinku, upečte im ho – a prípadne ho polejte aj horúcim lesným ovocím, to bude úplne top :).
Budeme potrebovať
- mandľová vrstva: 100 g mandľovej múky
- 1 vajíčko
- 80 g práškového cukru
- 80 g rozpusteného masla
- čokoládová vrstva: 100 g hladkej múky
- 25 g kakaa
- 80 g čokolády
- 80 g rozpusteného masla
- 1/2 prášku do pečiva
- 90 g kyslej smotany (jogurtu, acidka…)
- 2 vajíčka
- 100 g cukru (kryštálový ale môže byť aj práškový)
- madľové lupienky na posyp
- 200- 300 g sezónne ovocie (ja som použila mrazené)
Prvú si pripravíme mandľovú vrstvu, lebo pôjde na pár minút do chladničky. Rozpustíme si maslo. Vajíčko si v robote vyšľaháme do peny s cukrom. Pridáme maslo a prešľaháme. A na záver po lyžiciach mandľovú múku. Dáme bokom do chladničky.
Čokoládová vrstva: rozpustíme si čokoládu a maslo. V robote šľaháme vajíčka s cukrom do peny, pridáme čokoládu a maslo. V miske zmiešame múku, kakaoo a kypriaci prášok. A do cesta po lyžiciach pridávame kyslú smotanu a múčnu zmes.
Formu 25 až 26 cm si vymastíme nahrubo maslom, vysyspeme múkou. Nalejeme čokoládové cesto a vyberieme z chladničky mandľové. Po lyžiciach ho na cesto kladieme. Na záver posypeme ovocím (tak polorozmrazené aby ste ho mali). Husto posypeme mandľovými lupiekami a pečieme na 170 stupňoch cca 45 minút. Nechajte vychladnúť a krájajte až potom – a naozaj, aby sa vám koláčik nerozpadal.


