• Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
femmes.sk
Menu
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
Home  /  Recepty  /  Lahodný koláč z červenej repy
Recepty

Lahodný koláč z červenej repy

Veganský koláč ž červenej repy

Tento červený zázrak dokáže zafarbiť oblečenie, preto by ste pri príprave tohto koláča mali byť opatrní, alebo aspoň oblečení v tmavej farbe 🙂 Červená repa je naozaj skvelá zelenina, pozitívne vplýva na zrak, imunitu a činnosť žalúdka. Budete mať po nej pružnú a lesklú pleť.

 Mohla by som určite pokračovať aj ďalej, ale prakticky vzaté, repa je super. Ak vám kedysi v školskej jedálni nechutila, čo verím – lebo ani mne, odporúčam tento koláč. Je lahodne čokoládový a tiež zároveň veganský, takže pokiaľ máte problém s mliečnymi výrobkami, vajíčkami… je úplne ideálny. Koláčik si môžete dopriať ako sladké raňajky, či dezert ku káve. Piekla som ho prvý raz do práce a zmizol za dopoludnie (odporúča ho 5 z 5 programátorov 🙂 ) .

Suroviny na prípravu
Suroviny na prípravu

 

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 230g sterilizovanej červenej repy (použila som tú od Gianny)
  • 70 ml olivového oleja (môžete dať aj slnečnicový, kokosový…)
  • 640g hladkej špaldovej múky
  • 100g trstinového cukru (alebo kokosového cukru alebo iného sladidla)
  • 30g holandského kakaa
  • 50g čokolády (70% a viac)
  • 100ml vody (alebo rastlinného mlieka)
  • Pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • kokos na vysypanie formy
  • ovocie na ozdobu, prípadne čokoláda na polevu

(ak máte chuť experimentovať pridajte chia, slnečnicové, ľanové semiačka, orechy, hrozienka, čokoľvek čo máte radi).

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Červenú repu si vymixujeme úplne najemno. Postupne ju zmiešame s mokrými surovinami (olej a voda) a postupne prisypeme zvyšok suchých (múka, kakao, čokoláda…). Poriadne si cesto prešľaháme –  ja som použila kuchynského robota, ale si trúfate, miešajte aj vareškou, je to dobré na ruky. Formu si vymastíme olejom a vysypeme kokosom. Pečieme 50-60 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Kontrolujeme priebežne špáradlom – keď je zapichnutí čisté, koláčik máme hotový. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Koláč po upečení
Koláč po upečení

TIP

Pre lepšiu chuť môžeme koláč poliať roztopenou čokoládou a ozdobiť sezónnym ovocím (ja som zvolila maliny, lebo ich mám najradšej). Ideálne je nechať koláčik trošku zatuhnúť (aj sa vám bude lepšie krájať), ale tá vôňa priamo po upečení priam láka ochutnať ihneď 🙂

Hotový koláčik s čokoládovou polevou
Hotový koláčik s čokoládovou polevou

Želám dobrú chuť 🙂

A ak si počítate kalórie a rozloženie bielkovín, sacharidov, tukov je tu aj malý report:

1 kúsok koláča (vyšlo mi ich 16- na obrázku z vizuálnych dôvodov menej 🙂 )

237 kcal (4,7g bielkovín, 40g sacharidov, 6,6g tuku, 3,8g vlákniny)

Tags: červená repa koláč vegan
Posted on 14. júla 2017
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Predchádzajúci článokJedinečné leto vo Švajčiarsku: Zaujímavé miesta, ktoré sa oplatí vidieť v krajine hodiniek a syrov
Ďalší článokRakúsko: Tieto miesta sa oplatí vidieť pri návšteve nášho západného suseda

Súvisiace príspevky

  • machová torta

    Machová torta

    18. septembra 2020
    Celý článok
  • kokosovy kolac s mandarinkami

    Kokosový koláč s mandarinkami

    14. septembra 2020
    Celý článok
  • bezlepkový fit makovec

    Bezlepkový fit makovec

    8. septembra 2020
    Celý článok

Leave a Reply Zrušiť odpoveď

Populárne články

  • Veganský koláč ž červenej repy Lahodný koláč z červenej repy
  • sacher kocky Sacherove kocky
  • salkovy kolac Koláč so salkom – pečieme zo zásob
  • linecky_jablcnik Tradičný linecký jablčník

Sledujte nás

Reklama




Vyhľadávanie

Kategórie

  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Nezaradené
  • Novinky
  • Recepty
  • Sponzorované
  • Zdravie
  • Recepty
  • Cestovanie
  • Fitness
  • Krása
  • Zdravie
  • Nezaradené
© Copyright 2016 femmes.sk
Nahor
Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s používaním súborov cookie .