Milujem koláče s medom. Vždy sú vláčne a hebké. Je pravda, takmer vždy prasknú navrchu, ale na to existuje jednoduchý trik, polejeme ich. Prináša m vám dnes svoj najobľúbenejší medový koláč s čokoládou, ktorý tak jednoduchý na prípravu, že vám postačí postupne len hádzať suroviny do mixéra :).
A ak máte domáci med, určite použite ten, na výslednej chuti to neskutočne poznať.
Budeme potrebovať
- cesto: 100 g medu
- 200 g masla
- 100 g horkej čokolády (minimálne 50% kakaovej hmoty)
- 100 ml horúcej vody
- 2 vajíčka
- 1 lyžica kakaa
- 200 g hladkej múky (na obrázku chýba)
- 180 g cukru
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- poleva: 100ml medu + 100g horkej čokolády