Sponzorované

Nepodceňujte starostlivosť o svoje zuby

Návštevy lekárov nepatria k obľúbeným činnostiam snáď nikoho z vás. Keď nás ale prekvapia silné bolesti a ani po liekoch proti bolesti neprestávajú, vtedy je nutné ísť za lekárom, aj keď sa vám to možno nebude páčiť.

Hovorí sa, že medzi najnepríjemnejšie bolesti patrí bolesť zubov. Tí, ktorí pravidelne navštevujú zubárov, veľmi dobre vedia, aká bolesť je vŕtanie a hlavne trhanie zubov. Nepodceňujte preto starostlivosť o svoje zuby.

Pravidelné preventívne prehliadky

Raz ročne by sme mali chodievať na preventívnu prehliadku k zubárovi, inak si budeme musieť všetko hradiť z vlastného vrecka. Aj napriek tejto „hrozbe“ niektorí ľudia ignorujú preventívne prehliadky, pričom práve vtedy vám zubár skontroluje váš chrup, pozrie prípadné kazy a odstráni zubný kameň (ak má v ambulancii k dispozícii aj dentálneho hygienika). V prípade, že máte zubný kaz, alebo je potrebné podstúpiť trhanie zubov, objedná vás na ďalší termín.

Nemajte odpor k zubným ambulanciám. Nakoľko sú nové zuby pomerne nákladné, preventívne prehliadky by ste nemali podceňovať.

Správne čistenie

Na dentálnej hygiene, ale aj v ambulancii vášho zubného lekára uvidíte obrázky, ako si správne čistiť zuby. Netreba to podceňovať, nakoľko na nesprávne čistených zuboch sa môže objaviť nepríjemný kaz. Zubný plak je ideálnym prostredím na rozmnožovanie baktérií, ktoré spôsobujú zubné kazy.

Používajte preto na čistenie kvalitné mäkké zubné kefky (ideálne z recyklovateľných materiálov), medzizubné kefky, ale aj jednozväzkové kefky. Nezabúdajte ani na dôkladné čistenie podnebia a jazyka.

Zubár, ktorý sa vám bude venovať

Zubári nemajú dobrú povesť, nakoľko veľa ľudí ich považuje za veľmi drahých a práve z tohto dôvodu sa im vyhýbajú. Viacerí ľudia sú však ochotní dochádzať za dobrým zubárom. Napríklad ľudia z Bytče, či dokonca z Považskej Bystrice sú ochotní dochádzať k zubárovi do Žiliny. Ak si nájdu dobrého zubára v Žiline, ktorý sa im venuje a robí všetko pre to, aby pacient mal zdravý chrup, nemá zmysel necestovať za ním, keď je dobrý.

Nepodceňujte starostlivosť o svoje zuby a robte už teraz všetko pre to, aby ste v budúcnosti strávili čo najmenej času vŕtaním a trhaním zubov.

admin

Share
Publikované
admin

Recent Posts

Pánska členková obuv – ktorý model sa bude hodiť k zimnej bunde?

S nástupom chladného počasia je potrebné okrem šatníka vymeniť aj topánkovník. I keď je nosenie…

5 mesiacov pred

Pozrite sa na jesenné trendy spoločne s TATUUM! Zistite, aké oblečenie musíte mať v tejto sezóne

Jeseň nie je len o zlatých listoch a klesajúcich teplotách, ale je to tiež skvelá…

8 mesiacov pred

Chcete lepšie vzdelanie, ale nemáte čas chodiť do školy? Študujte online

Nechať všetko a ísť si na niekoľko rokov zase sadnúť do školských lavíc je pre…

1 rok pred

Obľúbené topánky pre milovníčky minimalizmu na jar

Minimalizmus v móde znamená nakupovanie a skladanie jednotlivých kusov oblečenia v súlade s určitými pravidlami.…

1 rok pred

Pozor – nový trend! Najkrajšie kabelky pre rok 2023

Milovníčky tašiek, máme dobrú správu! Rok 2022 bol prakticky preplnený množstvom trendových doplnkov, ale tento…

1 rok pred

Praktické rady ako schudnúť po vianociach

Pravdepodobne ste počas vianočných sviatkov zjedli viac jedla ako zvyčajne a možno vás trápi pocit,…

1 rok pred