Stačia vám len tri suroviny a ste hotoví. Veríte mi? 🙂 Pavlova torta je jedna z tých najlahodnejších, aké ste kedy vyskúšali. Postačí poriadny mixér na vyšľahanie bielkov a trochu času. Táto torta za to však stojí.
Budeme potrebovať

- 3 bielky
- 100 g kryštálového cukru
- 1 ks šľahačky (min. 31%)
Bielky vyšľaháme do tuha. Toto šľahanie musí trvať aspoň 8-10 minút, aby boli skutočne pevné. Počas šľahania pridávame cukor.

Vyšľahané bielky natrieme do okrúhlych tvarov na papier na pečenie.

Sušíme v rúre na 120 stupňov 60 minút. Po upečení necháme vychladnúť, vyšľaháme šľahačku a trošku osladíme.

Natierame na pláty a položíme na seba. Zdobíme podľa chuti (ideálne je kyslé ovocie, vzhľadom na sladkosť korpusu). Tortu necháme odpočinúť v chladničke do druhého dňa.

