S mrkvou však môžete bojovať aj proti podkožnému tuku a pomáha k lepšiemu tráveniu. Je výborným antioxidantom a obsahuje fosfor, železo a horčík. Ak ste unavení, skúste siahnúť po mrkve. Málokto z nás si však ošúpe mrkvu a zabalí so sebou ako zdravý snack do práce alebo do školy. Ak chcete zdravú desiatu pre seba alebo pre svoje dieťa, náš mrkváčik vyrieši všetky starosti.
Mrkvu si nastrúhame najemno a necháme si aj vodu, ktorá nám pri tom vznikla. Primiešame biely jogurt, žĺtka s medom, kypriaci prášok a ovsené vločky (pomleté alebo vcelku). Podľa potreby si cesto doriedime vodou (alebo mliekom). Pridáme nasekanú čokoládu, orechy alebo hrozienka. Na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov. Bolo by možno jednoduchšie ponechať vajcia vcelku a pokiaľ sa ponáhľate, nič tým nepokazíte. Ak však pečiete s dostakom času, určite si vyšľahajte tuhý sneh, ktorý zľahka do mrkváča zamiešate. Formu si vymažeme olejom a vysypeme kokosom (alebo klasicky papier na pečenie). Pečieme na 180 stupňoch 30-40 minút.
Z celého množstva vyjde 8 kúskov
1ks / 137,5 kalórií
bielkoviny: 5 g
sacharidy 16 g
tuky: 5,6 g
vláknina: 3,3 g
S nástupom chladného počasia je potrebné okrem šatníka vymeniť aj topánkovník. I keď je nosenie…
Jeseň nie je len o zlatých listoch a klesajúcich teplotách, ale je to tiež skvelá…
Nechať všetko a ísť si na niekoľko rokov zase sadnúť do školských lavíc je pre…
Minimalizmus v móde znamená nakupovanie a skladanie jednotlivých kusov oblečenia v súlade s určitými pravidlami.…
Milovníčky tašiek, máme dobrú správu! Rok 2022 bol prakticky preplnený množstvom trendových doplnkov, ale tento…
Pravdepodobne ste počas vianočných sviatkov zjedli viac jedla ako zvyčajne a možno vás trápi pocit,…