Po všetkých tých sladkostiach, čo sme si už upiekli, je načase dať vám tip na rýchly a hlavne skvelý – výživný obed :). Ak sa mi nechce experimentovať s jedlom, volím rýchle rizoto, ktoré si pripravíte do 30 minút (a môžete ho jesť aj dva dni, lebo naozaj odležané je najlepšie). Myslím, že taká klasická ryža a mäskom nikoho neurazí a keď to spestríme cibuľkou, sójovkou a vajíčkom, bude to naozaj veľká mňamka!
Budeme potrebovať:
- 450 g uvarenú ryžu (množstvo podľa potreby 🙂 )
- 300 g kuracieho mäsa
- 4 vajcia
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička zázvoru (nastrúhaný)
- 4 ks jarnej cibuľky
- 1 červená cibuľa
- sójová omáčka
- korenie, soľ, slnečnincový lej
Postup
Uvaríme ryžu. Postup varenia ryže som nefotila, každý to predsa len máme inak. Ja obvykle na lyžici masla alebo oleja orestujem malú cibuľu, pridám ryžu, smažím dve minúty a zalejem vodou. Osolím a nechám variť. Ryžu je dobré nechať trošku vychladnúť- lepšie sa bude pracovať.
Na panvici rozpálime lyžicu oleja a pridáme mäso. Sprudka opražíme, pridáme sójovú omáčku a dáme do misky. Na tú istú panvicu prilejeme trošku oleja a smažíme červení cibuľu. Keď je pekne zmäknutá pridáme zázvor a cesnak (nastrúhané a prelisované). V miske rozšľaháme vajcia a na ďalšej panvici si ich osmažíme- dbajte na maličké kúsky. Mäso pridáme k červenej cibuli, vajce tiež a pridáme ryžu. Tu je dobré mať veľkú panvicu a dve varechy, aby sme všetko poriadne premiešali.
Ak máte radi semiačka, zoberte slnečnicové a tekvicové a opražte nasucho a jedlo si nimi posypte. Prípadne pridajte syr alebo chilli.
Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.
Jedlo môžete rozdeliť na cca 4 porcie