Po všetkých tých sladkostiach, čo sme si už upiekli, je načase dať vám tip na rýchly a hlavne skvelý – výživný obed :). Ak sa mi nechce experimentovať s jedlom, volím rýchle rizoto, ktoré si pripravíte do 30 minút (a môžete ho jesť aj dva dni, lebo naozaj odležané je najlepšie). Myslím, že taká klasická ryža a mäskom nikoho neurazí a keď to spestríme cibuľkou, sójovkou a vajíčkom, bude to naozaj veľká mňamka!
Uvaríme ryžu. Postup varenia ryže som nefotila, každý to predsa len máme inak. Ja obvykle na lyžici masla alebo oleja orestujem malú cibuľu, pridám ryžu, smažím dve minúty a zalejem vodou. Osolím a nechám variť. Ryžu je dobré nechať trošku vychladnúť- lepšie sa bude pracovať.
Na panvici rozpálime lyžicu oleja a pridáme mäso. Sprudka opražíme, pridáme sójovú omáčku a dáme do misky. Na tú istú panvicu prilejeme trošku oleja a smažíme červení cibuľu. Keď je pekne zmäknutá pridáme zázvor a cesnak (nastrúhané a prelisované). V miske rozšľaháme vajcia a na ďalšej panvici si ich osmažíme- dbajte na maličké kúsky. Mäso pridáme k červenej cibuli, vajce tiež a pridáme ryžu. Tu je dobré mať veľkú panvicu a dve varechy, aby sme všetko poriadne premiešali.
Ak máte radi semiačka, zoberte slnečnicové a tekvicové a opražte nasucho a jedlo si nimi posypte. Prípadne pridajte syr alebo chilli.
Jedlo môžete rozdeliť na cca 4 porcie
S nástupom chladného počasia je potrebné okrem šatníka vymeniť aj topánkovník. I keď je nosenie…
Jeseň nie je len o zlatých listoch a klesajúcich teplotách, ale je to tiež skvelá…
Nechať všetko a ísť si na niekoľko rokov zase sadnúť do školských lavíc je pre…
Minimalizmus v móde znamená nakupovanie a skladanie jednotlivých kusov oblečenia v súlade s určitými pravidlami.…
Milovníčky tašiek, máme dobrú správu! Rok 2022 bol prakticky preplnený množstvom trendových doplnkov, ale tento…
Pravdepodobne ste počas vianočných sviatkov zjedli viac jedla ako zvyčajne a možno vás trápi pocit,…