Pre tekvicu som sa rozhodla aj preto, lebo kam sa v obchode pozriem, vidím tekvice. Ozdobné alebo na jedenie. No a ja vždy nejakú kúpim, lebo sú chutné, či už pečené, varené alebo v koláči. Dnes som pripravila skvelé tekvicové krekry, ktoré keď ponúknete návšteve, zmiznú veľmi rýchlo, preto je fajn spraviť aj dva plechy :-).
Uvarenú tekvicu necháme vychladnúť, ošúpeme a rozmixujeme najemno. Pridáme kokosové mlieko- ale pozor tuhú časť, zjemní chuť. Zamiešame najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme pol balíčka kypriaceho prášku a semiačka podľa chuti. Ja som použila tekvicové, ľanové a sezamové.
Do cesta prilejeme olivový olej a zahustíme ho kukuričnou múkou. Konzistencia by mala byť taká, aby ste cesto natreli na plech na papier na pečenie.
Posypeme ďalšími semiačkami, ja som pridala aj čierny sezam- je skvelý pre zdravie vlasov, pokožky a očí.
Krekry sú prirodzene bezlepkové a veganské, takže potešíte aj celiatikov a tých, čo sa s mliekom nekamarátia. Pečieme asi vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.
Z celého množstva mi vyšlo 30 kúskov
bielkoviny: 1,6 g
sacharidy 3,6 g
tuky: 4,8 g
vláknina: 1 g
S nástupom chladného počasia je potrebné okrem šatníka vymeniť aj topánkovník. I keď je nosenie…
Jeseň nie je len o zlatých listoch a klesajúcich teplotách, ale je to tiež skvelá…
Nechať všetko a ísť si na niekoľko rokov zase sadnúť do školských lavíc je pre…
Minimalizmus v móde znamená nakupovanie a skladanie jednotlivých kusov oblečenia v súlade s určitými pravidlami.…
Milovníčky tašiek, máme dobrú správu! Rok 2022 bol prakticky preplnený množstvom trendových doplnkov, ale tento…
Pravdepodobne ste počas vianočných sviatkov zjedli viac jedla ako zvyčajne a možno vás trápi pocit,…