Mak♥. Ja osobne zbožňujem makové koláče, torty, palacinky, makové mlieko aj zmrzlinu. Majú špecifickú chuť a aj stopy na zuboch :). Tento koláč som si pečiem často v nedeľu, keď mám chuť na niečo svieže k podvečernej káve. Mak je bohatý na vápnik, železo aj horčík- dokonca viac ako mliečne výrobky. My si ho urobíme vo veganskej verzii. Na prípravu je veľmi ľahučký, suroviny iba mixujeme a zmiešame:).
Na začiatok si nastrúhame cuketu najemno a pomixujeme ovsené vločky. Pokojne to môžete robiť v jednom mixéri- všetko aj tak budeme miešať spolu.. Mak si môžeme aj pomlieť, ale ja som ho dala iba chvíľu mixovať s ostatnými surovinami. Arašidové maslo si rozpustíme a postupne pridáme zvyšné suroviny. Ak je cesto príliš husté, zriedime ho vodou. Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a boky vymažeme kokosovým olejom a vysypeme kokosom. Cesto nalejeme do formy a pečieme 40 minút na 170-180 stupňov.
Tofu tvaroh: znie to možno desivo na prípravu, ale v skutočnosti je to ešte jednoduchšie ako si myslíte. Biele tofu si vymixujeme a prilejeme k nemu mlieko a mixujeme ďalej do hladkej konzistencie. Pridáme kakao, premiešame a zmesou natrieme teplý korpus, ozdobíme jahodami a necháme vychladnúť. Tofu nám na koláči krásne zatuhne. Prípadne si korpus prerežte a natrite tvarohom vnútro koláča.
Dobrú chuť 🙂
Hodnoty koláča: 1 kúsok (koláč som rozkrájala na 16 kúskov)
117 kcal = 4,12 g bielkovín/ 12,5 g sacharidov/ 5,4 g tuk/ 3,4 g vlákniny
S nástupom chladného počasia je potrebné okrem šatníka vymeniť aj topánkovník. I keď je nosenie…
Jeseň nie je len o zlatých listoch a klesajúcich teplotách, ale je to tiež skvelá…
Nechať všetko a ísť si na niekoľko rokov zase sadnúť do školských lavíc je pre…
Minimalizmus v móde znamená nakupovanie a skladanie jednotlivých kusov oblečenia v súlade s určitými pravidlami.…
Milovníčky tašiek, máme dobrú správu! Rok 2022 bol prakticky preplnený množstvom trendových doplnkov, ale tento…
Pravdepodobne ste počas vianočných sviatkov zjedli viac jedla ako zvyčajne a možno vás trápi pocit,…