V rámci karantény sa mnohí z nás musia veľmi strážiť v oblasti jedla, však?Aby sme teda nepriberali zo sladučkých koláčov, pripravili sme si aj jeden ktorý má super vyvážené hodnoty. Veľkú dávku vlákniny zabezpečí čakankový sirup. Ak by ste ho nemali, pokojne ho zameňte za med, ale počítajte s nižším obsahom. Väčšina surovín sa nájde v každej špajzi, či chladničke, tak poďme na to
Budeme potrebovať na korpus

- 70 g hladkej múky
- 1 vajíčko
- 30 – 40 g kokosu
- 30 g proteínu
- 20 ml čakankový sirup (alebo med, stévia, atď)
- voda
Na plnku
- 250 g tvarohu (nízkotučný)
- 1 grécky jogurt
- 1 vajíčko
- 30 – 40 g kokosu
- 20 ml čakankový sirup (alebo med, stévia, atď)
- 30 g čokolády na polevu
Suroviny na korpus si pomiešame spolu a zriedime ich vodou. Korpus dáme na 5 minút zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Medzitým si vyšľaháme suroviny na plnku (okrem čokolády). Nalejeme na korpus a pečieme ešte 45 minút pri rovnakej teplote.
Tortu necháme vychladnúť na mriežke a roztopíme si čokoládu (s maslom alebo kokosovým olejom). Hotovú tortu čokoládou oblejeme a posypeme kokosom. Dáme zatuhnúť na aspoň 2 hodinky do chladničky.
Fotopostup:








hodnoty na jeden kúsok (torta vyjde na cca 10)
157 kalórií
9g bielkovín, 10g sacharidov , 7g tuku a 4,3g vlákniny
