Tieto guličky sú jedno z najjednoduchších jedál- vezmeme iba pár ingerdiciencí a skvelá zdravá večera na svete 🙂 Lahôdkové tofu, sušené rajčiny, cibuľu, trochu semiačok a strúhanka. Ľahké a plné bielkovín.
Viem, že veľa ľudí nemá rado tofu, ale to preto, lebo ste ešte nejedli to lahôdkové. Je marinované v originálnej zmesi korenín a omáčok pre dosiahnutie lahodnej chuti. Vďaka tomu ho nemusíte zvlášť dochucovať a je veľmi dobré aj na použitie za studena. Ja ho mám rada v šaláte, ale aj pečené, grilované… Jedno balenie má 25 gramov bielkovín. Mňam 🙂
Tak poďme na to. Budeme potrebovať:
1 balenie lahôdkového tofu
1 cibuľu
30 g sušených rajčín
semiačka, ktoré máte radi (sezamové, tekvicové, ľanové..)
kukuričná strúhanka na obalenie
Celý postup je veľmi jednoduchý. V mixéri pomixujeme tofu, pridáme nakrájanú cibuľu, rajčiny a semiačka. Zamiešane a tvarujeme guličky, ktoré obalíme v kukuričnej strúhanke. Dáme na papier na pečenie a v rúre pečieme 30 minút na 180 stupňov. Sú vhodné na večeru, alebo aj na obed (ak pridáte sýtu prílohu).
Ako prílohu si vezmite akúkoľvek zeleninu alebo šalát. Ja som k tomu upiekla tekvicu a zamiešala uhorkový šalát.
Z celého množstva vyjde 12 guličiek
1ks / 39 kalórií
bielkoviny: 2,8 g
sacharidy 1,3 g
tuky: 2,6 g
vláknina: 0,6 g
Dobrú chuť. A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.
Leave a Reply